İkiziyle karıştırılıyor: Görenler belediye başkanı zannediyor

Mersin'in Erdemli ilçesinde Cumhur İttifakı'nın MHP'li adayı Mustafa Kara, belediye başkanı seçilerek mazbatasını aldı ve görevine resmen başladı. Ancak, başkanın ikizi de aynı bölgede yaşadığı için görenler, ikisini birbirinden ayırmakta zorlandı. Başkanın ikizi Ali Kara, “Seçim sürecinde karıştırmasınlar diye takım elbise giymedim” dedi.

GÜNDEM 04.04.2024, 11:50 Melina Ay
İkiziyle karıştırılıyor: Görenler belediye başkanı zannediyor

Mersin'in Erdemli ilçesinde geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın MHP'li adayı Mustafa Kara, yüzde 42'den fazla oy alarak Erdemli Belediye Başkanlığı'na seçildi. Seçim zaferinin ardından mazbatasını alan Kara, göreve başladı. Belediye binasına gelen Kara, üç dönemdir görevini sürdüren partisinin belediye başkanı Mükerrem Tollu'dan görevi devraldı. Görevine başlayan yeni başkanın tek yumurta ikizi Ali Kara ile benzerliği görenleri şaşırttı.

“Bize oy vermeyenleri de memnun edeceğiz”

Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, 90 gün boyunca sahada olduklarını belirterek, "Sahadaki teveccühü çok şükür sandığa yansıttık. Mazbatamızı aldık, inşallah 5 yıl Erdemli'mize hizmet edeceğiz. Tabii bu mazbatayı bütün Erdemli adına aldık. İnşallah 5 yılın sonunda bize oy veren vermeyen herkesi memnun edeceğiz. Allah'ın izniyle de memleketimize güzel hizmetler yapacağız" dedi

“Doğal dublörüm oldu”

Başkan Kara, ikiziyle ilgili olarak da "Tek yumurta ikiziyiz. Tabii bir tane doğal dublörüm, ikizim var. Sağolsun kendisi de seçim sürecinde bana çok yardımcı oldu. Aşkla koşan yorulmaz derler. Biz de aşkla koştuk, hiçte zorlanmadık. Çok şükür zafere de ulaştık. Artık Erdemli'mize hizmet zamanı" ifadelerini kullandı.

“Karıştırılmayalım diye takım elbise giymedim”

Başkanın ikizi Ali Kara, yeni belediye başkanının Erdemli'ye güzel hizmetler getireceğine inandıklarını söyleyerek, “Mustafa Başkan zannedilerek fotoğraf çektirenler oluyor. Tek yumurta ikiziyiz. Seçim çalışması süresince karıştırılmayalım diye takım elbise giymedim. Günün anlam ve önemine dair bugün takım elbise giydim. Mustafa başkanımızın yolunu bahtını Allah açık etsin” dedi.

“Biz bile karıştırıyoruz”

Oğlunu ilk görev gününde yalnız bırakmayan baba Duran Kara ise, "Oğlum Mustafa Kara belediye başkanımız yalnız oy verenlerin değil, bütün Erdemli'nin belediye başkanı olacak. İkiz evlat sahibi olmak Cenab-ı Allah'ın bize vermiş olduğu bir lütuf. Her ikisi de üniversite eğitimini İstanbul'da aldı. Bu ayrı bir duygu. Bazen biz bile karıştırıyoruz" diye konuştu.

Tebrik ziyaretlerinde bulunan bazı vatandaşlar, zaman zaman başkanı ikizi ile karıştırdı. Vatandaşlar, hem başkanla hem de ikiziyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar (0)