Halil Falyalı suikastı davasında cezalar açıklandı

Halil Falyalı ile şoförü Murat Demirtaş'ın Şubat 2022'de öldürülmesine ilişkin davanın karar duruşması görüldü. Mustafa Söylemez'e 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. İşte Falyalı davasında yargılanan sanıklara verilen cezalar...

GÜNDEM 19.01.2024, 17:29 20.01.2024, 09:11 Hakan Öksüz
Halil Falyalı suikastı davasında cezalar açıklandı

KKTC'nin Girne kentinde 8 Şubat 2022'de gerçekleşen silahlı saldırıda kumarhane işletmecisi Halil Falyalı ile şoförü Murat Demirtaş öldürüldü. 20 Temmuz Caddesi'nde saat 18.45 sıralarında uzun namlulu tüfeklerle yapılan saldırının ardından şüphelileri yakalamak için 3 ayrı operasyon düzenlendi.

8-17 Şubat'taki üç operasyonda şüpheliler yakalanmıştı

8-17 Şubat'ta yapılan operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden Faysal Söylemez, Mustafa Söylemez, Cengiz Şener, Ender Yıldız ve Abdurrahim Çelik tutuklandı. Metin Süs'ün yanı sıra 2 şüpheli adli kontrol şartıyla salıverildi. 

Cinayete ilişkin 7 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması bugün İstanbul 36.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Abdurrahman Çelik ile Mehmet Faysal Söylemez mahkeme salonundaydı. Mustafa Söylemez ile diğer tutuklu sanıklar ise SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. 

Mehmet Faysal Söylemez: "Olayı bizim üzerimize yıkmaya çalışıyorsunuz"

Savunma yapmayacağını söyleyen sanık Mehmet Faysal Söylemez, "Bu konuşmayı yapma amacım, kamuoyunu bilgilendirmektir. Savunma yapmıyorum. Olmayan bir şeyin varlığını ispatlamak, dünyanın en zor şeyidir. Bu davada benden bu isteniyor. Hayatımda hiç Kıbrıs'ta bulunmadım, gazinoda kumar oynamadım, Halil Falyalı denen şahsı tanımıyorum. Dosyadaki kimseyi tanımıyorum. Olayı aydınlatmaya değil, bizim üzerimize yıkmaya çalışıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Mustafa Söylemez'e 2 kez ağırlaştırılmış müebbet 

Mahkeme heyeti kararını açıkladı. Sanık Mustafa Söylemez'e, "tasarlayarak kasten öldürme" suçlamasıyla 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mehmet Faysal Söylemez ile Metin Süs beraat etti. Öte yandan Mehmet Faysal Söylemez'in tahliyesine hükmedildi.

Ender Yıldız, Cengiz Şener ve Abdurrahim Çelik'e 25'er yıl hapis cezası

Ender Yıldız, Cengiz Şener ve Abdurrahim Çelik'e ise "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçlamasıyla 25'er yıl hapis cezası verildi. Sanıklar, "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçundan beraat etti.

Yorumlar (0)