Gümüşhane’nin gizli bahçesi: Görenler hayran kalıyor!

Gümüşhane'nin merkeze bağlı Dörtkonak köyü sınırlarında, yüksek dağların zirvelerinde yer alan Dipsiz Göl, bahar aylarında çevresindeki göllerle birlikte büyüleyici manzaralar sunuyor.

GÜNDEM 09.06.2024, 10:41 10.06.2024, 09:43 Buse Önder
Gümüşhane’nin gizli bahçesi: Görenler hayran kalıyor!

Gümüşhane'de, şehir merkezine sadece 25 dakika uzaklıkta, deniz seviyesinden 2 bin 200 metre yükseklikte bulunan Dipsiz Göl, bahar mevsimiyle birlikte doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor. Etrafındaki irili ufaklı 10 gölle birlikte bu bölge, doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.

Kar, yağmur ve kaynak sularıyla beslenen Dipsiz Göl'ün adının, uzun yıllar önce su içmek için göle yaklaşan sığırların gölün ortasına geldiğinde batarak kaybolmasından geldiği rivayet ediliyor. Bölge, bu mistik hikayesiyle de ziyaretçilerini kendine çekiyor.

Dörtkonak köyü, zirvelerinde Aygır Göl ve Kuru Göller gibi diğer doğal güzelliklere de ev sahipliği yapıyor. Bu bölgede, Artabel Gölleri Tabiat Parkı'ndan sonra en fazla göl bulunuyor. Bu nedenle, Dörtkonak köyü Gümüşhane'nin ikinci göller bölgesi olarak anılıyor.

Tarihi ve doğal zenginlikler

Bölge, sadece gölleriyle değil, aynı zamanda tarihi linyit kömürü madeni ve yaşı 190 milyon yılı bulan kayalaşmış ağaç fosilleri ile de dikkat çekiyor. Tarihi geçmişi, fosil yatakları, kar kuyuları, kireç kuyuları ve diğer doğal değerleriyle önemli bir turizm ve kültür alanı olarak nitelendiriliyor.

Fotoğraf sanatçısı Samet Çelik, bahar mevsimindeki bu eşsiz manzarayı görüntülemek için Dipsiz Göl'e geldiklerini belirtti. Çelik, “Gümüşhane, gölleriyle meşhur bir yer. Artabel göllerinden sonra en fazla göl Dipsiz Göl bölgesinde yer alıyor. Bu gölün etrafında bu aylarda irili ufaklı 10 göl daha var. Dipsiz Göl, sarı çiçeklerle kalp şeklinde bir güzelliğe sahip” dedi.

Fotoğrafçılar için ideal bir nokta

Bölgeyi ziyaret eden Çelik, “Burası yalnızca bizim değil, birçok kişinin uğrak noktası. Sebebi de gün batımını en iyi çekebilecekleri noktalardan biri olması. Sarı çiçekleri, papatyaları ve göldeki ördeklerle birlikte güzel bir ambiyans yakaladık. Gümüşhane'den buraya yarım saat uzaklıkta bir yer. Herkesin gelmesini tavsiye ediyorum. Gün batımı eşliğinde güzel fotoğraflar çıktı. Güneşin kızıllığında harika kareler yakaladık. Ters ışıkta dağların silüetlerini çok güzel çektik” diye konuştu.

Dipsiz Göl, doğal ve tarihi zenginlikleriyle doğaseverler ve fotoğrafçılar için vazgeçilmez bir durak olmayı sürdürüyor. Bu eşsiz güzellikleri görmek ve ölümsüzleştirmek isteyen herkesin bu bölgeyi ziyaret etmesi öneriliyor.

Yorumlar (0)