Göçmen kaçakçılarına büyük darbe: Yüzlerce göçmenle birlikte yakalandılar

Göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik gerçekleştirilen “Kalkan-13” operasyonlarına ilişkin bilgi veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 333 düzensiz göçmenin yakalandığını ifade etti.

GÜNDEM 28.02.2024, 09:26 28.02.2024, 09:30 Şeyda Gül
Göçmen kaçakçılarına büyük darbe: Yüzlerce göçmenle birlikte yakalandılar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır il Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde göçmen kaçakçılığına yönelik 6 ilde "Kalkan-13" operasyonlarının düzenlendiğini açıkladı. Operasyonlarda kapsamında 42 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığı ifade eden Bakan Yerlikaya, 333 düzensiz göçmenin de yakalandığının bilgisini verdi.

Göçmenler sınır dışı edilecek

Yakalanan düzensiz göçmenlerin İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edileceğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, sınır dışı işlemlerinin başlatıldığını kaydetti. Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucu ruhsatsız tüfeklere, çok sayıda cep telefonu ve sim kart ile çok miktarda dövize el konulduğunu aktardı.

Operasyonlarımız aralıksız devam edecek

“Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz” diyen Bakan Yerlikaya, operasyonları koordine eden valileri, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığını, operasyonları düzenleyen kahraman polisleri ve Göç İdaresi Başkanlığı’nın personelini tebrik etti.

Yorumlar (0)