Gezeravcı ile Erdoğan telefonda görüştü

Dünya'ya dönen astronot Alper Gezeravcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştü. Tamamladığı görevlerden bahseden Gezeravcı, "ISS'ye astronot yollayan 22'nci ülke olduk. Buna verdiğiniz katkılardan dolayı teşekkür ediyorum." dedi. Erdoğan ise, "Ailem ve milletim adına sana teşekkür ederim. Ankara'ya geldiğinizde yapacağımız baş başa görüşmede görevin ayrıntılarını da anlatabilirseniz ayrıca mutlu olacağım." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 10.02.2024, 18:52 12.02.2024, 09:36 Hakan Öksüz
Gezeravcı ile Erdoğan telefonda görüştü

Astronot Alper Gezeravcı'nın da aralarında yer aldığı 4 kişilik ekip, Ulsulararası Uzay İstasyonu'ndaki (ISS) misyonlarını tamamladı ve Dragon kapsülüyle Dünya'ya döndü. Okyanus'a indikten sonra gemiyle Houston'a götürülen ekip, "gezegene uyum süreci" çerçevesinde dinlenmeye alındı.

"Florida'da denize indik"

Houston'daki Alper Gezeravcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştü. Görevine ilişkin Erdoğan'a bilgi veren Gezeravcı, ailesiyle henüz buluşmadığını söyledi. Ailesinin Houston'da kendisini beklediğini dile getiren Gezeravcı, "Florida'da denize indik, bundan yaklaşık 2 saat sonra ailemle görüşme fırsatını bulacağım." dedi. Gezeravcı'nın daha sonra ailesine kavuştuğu anlar paylaşıldı.

Erdoğan: "Ankara'ya geldiğinizde..."

Başarıyla tamamladığı görevi nedeniyle astronot Gezeravcı'yı tebrik eden Erdoğan, "Hem ailem hem de milletim adına sana teşekkür ederim. Ankara'ya gelince yapacağımız baş başa görüşmede görevin ayrıntılarını da anlatabilirseniz ayrıca mutlu olacağım. Yine çok değerli görevler üstleneceksin." ifadelerini kullandı.

Sağlık durumunun gayet iyi olduğunu kaydeden Gezeravcı, "ISS'ye astronot yollayan 22'nci ülke olduk. Buna verdiğiniz katkılardan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Yorumlar (0)