Filistin'e destek yürüyüşünde yumruklu saldırı!

İstanbul'da düzenlenen 'Şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet' yürüyüşünde, İsmail Aydemir'e yumruklu saldırıda bulunduğu iddia edilen Ege A.'nın tutuklanmasıyla ilgili detaylar ortaya çıktı.

GÜNDEM 02.01.2024, 12:42 03.01.2024, 18:09 Buse Önder
Filistin'e destek yürüyüşünde yumruklu saldırı!

İstanbul'da düzenlenen dün sabah saatlerinde 'Şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet' yürüyüşü düzenlenmişti. Milli İrade Platformu liderliğindeki 308 sivil toplum kuruluşunun katıldığı yürüyüşe binlerce vatandaş da eşlik etmişti. Ancak, barış için gerçekleştirilen bu yürüyüşte yaşanan bir şiddet olayı gündem oldu.

Yürüyüşe katılanlardan olan İsmail Aydemir'e Kelime-i Tevhid Bayrağı açtığı gerekçesiyle yumruklu saldırı düzenlendi. Galata Köprüsü üzerinde gerçekleşen saldırıda, Aydemir'in yüzü kanlar içinde kalırken saldırıya karıştığı iddia edilen Ege A. tutuklandı. Savcılık ifadesinin ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklan Ege A. cezaevine gönderildi.

İfadesi ortaya çıktı

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği son sınıf öğrencisi olduğunu belirtilen Ege A.'nın savcılık ifadesi ortaya çıktı. Yaşanan olayın ardındaki gelişmeleri anlatan Ege A.,"Benim babam emekli binbaşıdır ve ben de milliyetçi duygularla yetiştirildim. Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan tarafından ülkemizin kurucu liderinin fotoğrafı mesele edilerek ülkemiz aleyhine uygulama yapılması, yaşanan terör saldırıları sonucunda 12 askerimizin şehit edilmesinden sonra ben de bir Türk vatandaşından Türk bayrağı taşımasını beklerken karşımdan gelen yeşil üzerine Arapça yazılı bayrak taşıyan kişiye, ‘sen Türk değil misin, hassas zamanlardayız’ dedim. Kendisi de bana ‘istediğimi taşırım’ dedi” ifadelerini kullandı.

Tartışmanın bu atışma ile büyüdüğünü belirten Ege A., “Aramızda bir itişme oldu. Kendisi yanıma gelince bende kendimi korumak amacıyla yumruk attım. Sözlü olarak uyarmam gerekirdi. Olay nedeniyle pişmanım” sözlerini kullandı.

‘Bana vuranlardan şikayetçiyim’

Herhangi bir ulusa yönelik aşağılayıcı bir söz söylemediğini belirten Ege A., “Sadece Türk vatandaşı olduğunu tahmin ettiğim kişiyi uyarmak istedim. Olaydan sonra etraftan tanımadığım bir kişi de bana vurdu. Bana vuran kişiden de şikayetçiyim” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (0)