Eski Bakan Yaşar Okuyan hayatını kaybetti

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan’ın tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı.

GÜNDEM 26.12.2023, 08:53 26.12.2023, 17:31 Şeyda Gül
Eski Bakan Yaşar Okuyan hayatını kaybetti

Bir süredir Ankara’da Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan’ın saat 02.46'da doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybettiği açıklandı. Eski Bakan Yaşar Okuyan’ın vefat haberi ise hastaneden yapılan açıklamayla duyuruldu.  

Hastaneden ilk açıklama: Ölüm sebebi çoklu organ yetmezliği

Eski Bakan Yaşar Okuyan’ın vefatının ardından Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan açıklamada, “Sayın Yaşar Okuyan bu sabaha karşı hayatını kaybetmiştir. Uzun süredir hastanemizde tedavi altında olan Yaşar Okuyan'ın sağlık durumu son haftada ağırlaşmıştı. 26 Aralık 2023 tarihinde saat 02.46'da tüm çabalarımıza karşı çoklu organ yetmezliği ile hayatını kaybetmiştir. Ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verildi.

Yaşar Okuyan kimdir?

28 Ağustos 1950 yılında Aslen Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy'den Yalova'nın Elmalık köyüne yerleşmiş bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Yaşar Okuyan, MHP, ANAP, DYP, HYP ve CHP dahil olmak üzere 9 farklı partide siyaset yaptı.

1995-2002 yılları arasında Yalova milletvekili olan Okuyan, 1999-2002 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini yürüttü.

İstanbul Özel Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun olan Okuyan, 21 yıl çeşitli gazete, dergi ve ajansta muhabirlik, foto muhabirlik, istihbarat müdürlüğü ve köşe yazarlığı yaptı. Sürekli basın kartı almaya hak kazanan Okuyan, bir dönem İmbat Şirketler Grubu yönetim kurulu başkanı olarak görev aldı.

Evli ve üç çocuk babası olduğu bilinen Yaşar Okuyan, 1980 öncesinde MHP'de siyaset yaptığı dönemde, kardeşi Arif Okuyan TKP üyesiydi ve parti organlarından Ürün dergisinin sahibiydi.

Yorumlar (0)