Erzincan’dan son dakika! Heyelan riski nedeniyle arama faaliyetleri durduruldu

Erzincan İliç'te maden ocağı sahasında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, heyelan riski nedeni ile arama faaliyetlerini durdurduklarını duyurdu.

GÜNDEM 19.02.2024, 22:11 Şeyda Gül
Erzincan’dan son dakika! Heyelan riski nedeniyle arama faaliyetleri durduruldu

İliç'teki maden faciasında kaybolan 9 işçiyi arama çalışmalarındaki son durum hakkında bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, dün geceden itibaren heyelan riskinin yoğunlaştığını bu nedenle iki noktada arama faaliyetini durdurduklarını açıkladı. Bu atığın nihai olarak kalıcı istifleneceği alanla alakalı tamamen Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonu ve onayında yürüdüğünü dile getiren Bakan Bayraktar, onların onay vermediği yere bu toprağın koyulmasının söz konusu olmadığını vurguladı. Mermer ocağı olarak adlandırılan yeri geçici planladıklarını vurgulayan Bakan Bayraktar, şu anda heyelandan dolayı bu faaliyetlerin durmuş durumda olduğunu dile getirdi. Şu anda temel önceliğin heyelan riskini ortadan kaldırmak olduğunu kaydeden Bakan Bayraktar, “Bugün teknik ekibin, akademisyenlerin değerlendirmesi heyelandan dolayı deprem etkisinin olduğu şeklinde. Yaklaşık 2 şiddetinde deprem etkisi olduğunu arkadaşlar ifade ettiler” dedi.

Bakan Yerlikaya: Kütlenin stabil olmadığını görünce arama faaliyetini durdurduk

Bölgede konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise planları olduğunu anlattı. “Burada kayan kütleden drone radarla beraber çalışmalarımız devam ediyor. Tüm arama kurtarma çalışmalarında olmazsa olmaz önceliğimiz var” diyen Bakan Yerlikaya, arama kurtarmadaki insanların can güvenliğinin öncelikli olduğunu kaydetti. Bu çalışmayı yapan bir kişinin bile canına helal gelmesin diye sürekli ölçümler yapıldığını vurgulayan Bakan Yerlikaya, “Bir alarm sistemi de var. Kaymayan ama kayma ihtimali olursa diye bir uyarı mekanizması var. Mangan ocağı ile ilgili ilk anından itibaren orada duran kütlenin stabil olmadığını görünce arama faaliyetini durdurduk” ifadelerini kullandı.

Olumlu haber vermek gayretindeyiz

Bir kısmının stabil olmadığını gördüklerini anlatan Bakan Yerlikaya, önce güvenlik ilkesi ile çalışmalara devam ettiklerini söyledi. İlk günden itibaren hep olumlu haber vermek gayretinde olduklarının altını çizen Bakan Yerlikaya, ama böyle bir gerçek olduğunu hatırlattı. Stabil bir alan olsa her gün kaç araç naklettiğimizle ilgili haber verebileceklerini ve toplam kütleyi ne kadar sürede aktarabileceklerini söyleyebileceklerini aktaran Bakan Yerlikaya, “Mangan'daki arama faaliyetini maalesef durdurduk. Çevre Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki, Tarım ve Orman Bakanımız ve Çalışma Bakanımız buraya gelecekler” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)