Erdoğan’dan İslam dünyasına çağrı: Katar Emiri Al Sani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye-Katar ilişkilerinin yanı sıra küresel ve bölgesel konular ile İsrail'in Gazze'ye saldırılarını da ele aldı.

GÜNDEM 15.04.2024, 21:13 Şeyda Gül
Erdoğan’dan İslam dünyasına çağrı: Katar Emiri Al Sani ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ifade edildi. Görüşmede, Türkiye ve Katar ilişkilerinin ele alındığı belirtilen açıklamada, küresel ve bölgesel konular ile İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve insani durumun da görüşüldüğü bilgisine yer verildi.

İslam dünyasına çağrı

İki liderin görüşmesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail'in gaddarca saldırılarının durdurulması ve işlediği insanlık suçlarının cezasını görmesi için İslam dünyasının birlik içinde gayretlerini artırması gerektiğini belirttiği açıklandı. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölgede gerginliğin yayılmaması için İsrail'in bir an önce dizginlenmesi ve aklıselimle hareket edilmesinin hayati öneme sahip olduğunu belirttiği vurgulandı.

Ramazan Bayramı tebrik edildi

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Al Sani’nin birbirlerinin Ramazan Bayramı'nı tebrik ettiği bilgisine yer verildi.

Yorumlar (0)