Erdoğan: Mahalle baskısını reddediyoruz

Erdoğan, "Uzun seneler boyunca kültür ve sanat camiamızı esir alan, ülkemizin zengin kültür iklimini tek tipleştiren mahalle baskılarını kabul etmiyoruz." dedi.

GÜNDEM 24.01.2023, 23:34
Erdoğan: Mahalle baskısını reddediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CSO'nun (Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası) tarihi salonunda gerçekleştirilen Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni'ne iştirak etti.



"Sanatlar ve sanatçılar arasında ayrım yapmadık"

Burada bir konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar:

"Bu topraklardan çıkan ve bize ait olan her ne varsa hepsine Türkiye'nin kültür ve sanatına değer katan her bir esere sahip çıkıyoruz. Sanatlar ve sanatçılar arasında hiçbir ayrım yapmadan başarıyı, kaliteyi, güzeli desteklemenin gayreti içindeyiz. Sanatı belli dayatmalara, belli kalıplara hapseden ideolojileri reddediyoruz. Özellikle uzun seneler boyunca kültür ve sanat camiamızı esir alan, ülkemizin zengin kültür iklimini tek tipleştiren mahalle baskılarını kabul etmiyoruz. Kültür, sanat ve düşünce dünyamızın ideolojik dayanışmanın üzerine kurulu mahalle baskılarından kurtuldukça Allah'a şükür daha da özgürleştiğini, çeşitlendiğini, halkın değerleriyle daha barışık duruma geldiğini gözlemliyoruz. 



"Dizi ve sinema sektörümüzün başarıları ortada"

Yalnızca dizi, sinema sektörümüzün ülke içinde ve ülke dışında son senelerde ortaya koyduğu başarılara bakmak dahi mahalle baskılarının Türkiye'yi nasıl bir geri kalmışlığa, nasıl bir çoraklığa sürüklediğini açık ve net bir şekilde ortaya koyuyor. Kültür ve sanatta vesayet zincirlerini kırdıkça Allah'ın izniyle millet ve ülke olarak çok daha büyük başarılara imza atacağız."

Yorumlar (0)