Erdoğan'ın başdanışmanından Van seçim sürecine "demokrasi dersi" yorumu

Van'daki mazbata tartışmalarıyla ilgili hukuki sürecin, DEM Parti'nin adayının Abdullah Zeydan'ın lehine sonuçlandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Türkiye'nin dünyaya demokrasi dersi verdiğini belirtti. İşte Uçum'un açıklamaları...

GÜNDEM 04.04.2024, 01:11 Hakan Öksüz
Erdoğan'ın başdanışmanından Van seçim sürecine "demokrasi dersi" yorumu

Seçim Kurulu, mazbatanın seçimde ikinci olan AK Partili adaya verilmesinde karar kıldı. Bu kararı bozan Yüksek Seçim Kurulu (YSK), mazbatanın DEM Partili Zeydan'a verilmesine hükmetti.

"Durumu istismar etmeye çalıştılar"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Van'da yaşanan olaylar hakkında bir paylaşımda bulundu. Terör örgütünün, hukuki süreç devam ederken "ayaklanma" çağrıları yaparak durumu istismar etmeye çalıştığını kaydeden Uçum, "Herkesin Van'daki süreci, kendi cephesinden değerlendirmesi anlaşılabilir. Neo-liberal ve batıcı iç kesimlerin hevesleri kursaklarında kalacak." dedi.

"Kendilerini 'demokrasi havarisi' olarak görenlerin hali ibretliktir"

DEM Parti'nin adayının Van'da yaptığı itirazın YSK tarafından kabul edildiğini hatırlatan Uçum, "Sonuç olarak bu hukuki süreç, lehine sonuçlandı. Süreç üzerinden ayaklanma stratejileri peşinde koşanların asıl amaçları, seçmen iradesi ve demokrasi ile ilgili değildi. Bu kişilerin, ülkenin bütünlüğüne yönelik planların bir parçası oldukları ortaya çıkmıştır. Bu oyunu göremeyip de kendilerini 'demokrasi havarisi' olarak görenlerin hali ibretliktir." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)