Erdoğan ile TCMB Başkanı Erkan görüşecek mi?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Erdoğan'ın yarınki programında Hafize Gaye Erkan ile herhangi bir görüşmesinin olmadığını bildirdi.

GÜNDEM 22.01.2024, 20:27 23.01.2024, 16:53
Erdoğan ile TCMB Başkanı Erkan görüşecek mi?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer verilen, 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erkan en geç yarın bir araya gelecek' iddiasının yanlış olduğu kaydedildi.

Bahse konu açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yarınki programında Erkan ile herhangi bir görüşmesi yoktur. Asılsız iddialara asla itibar etmeyiniz." ifadesi kullanıldı.

İddialara cevap vermişti

TCMB (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) Başkanı Erkan, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, son günlerde ailesi ve kendisini hedef almak suretiyle, Merkez Bankası'na dönük gerçeklerle bağdaşmayan, kasıtlı ve güven bozucu haberlerin dolaşıma sokulduğunu kaydetmişti.

ABD'de iş dünyası ve ekonominin önemli isimleri ile yaptıkları ve son derece iyi geçen görüşmeler esnasında öğrendiği bu asılsız iddialar karşısında üzüntüsünü ve şaşkınlığını kamuoyu ile özellikle paylaşmak istediğinin altını çizen Erkan, "Şahsımı ve TCMB'yi suçlayan asılsız haberler kesinlikle kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli tüm yasal haklarımı kullanacağım." ifadelerini paylaşmıştı. 

Yorumlar (0)