Erdoğan ile Al Sani arasında kritik görüşme

Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüşmesinde İsrail'in Gazze Şeridi katliamındaki son durum, ateşkes ve kalıcı sulh gayretleri ile insani yardımların Gazze Şeridi'ne ulaştırılması için atılan ve atılacak olan adımlar ele alındı.

GÜNDEM 04.12.2023, 21:23
Erdoğan ile Al Sani arasında kritik görüşme

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin Lusail Sarayı'ndaki görüşmesine dair açıklamada bulundu.

Görüşmede İsrail'in Gazze Şeridi katliamındaki son durum, ateşkes ve kalıcı sulh gayretleri, insani yardımların Gazze Şeridi'ne ulaştırılması için atılan ve atılacak olan adımların değerlendirildiği bildirilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail tarafından işlenen savaş suçlarının hesabını muhakkak vermesi gerektiğini, bunun için hukuki çabaların yanında uluslararası desteğin de artırılmasının çok önemli olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazze Şeridi'ne insani yardımların yeterli oranda ulaştırılması için ülkemizin gayretlerinin artarak süreceğini kaydetti.

Görüşmede Katar-Türkiye ilişkileri, küresel ve bölgesel meseleler de çok boyutlu bir biçimde değerlendirildi."
 



Katar ile Türkiye arasında ortak bildiri ve 12 anlaşma imzalandı

Erdoğan ile Al Sani huzurunda muhtelif alanlarda 12 iş birliği anlaşması ile Yüksek Stratejik Komite 9'uncu Toplantısı Ortak Bildirisi imzalandı.

Lusail Sarayı'ndaki ikili görüşmenin akabinde Erdoğan ve Al Sani, Katar-Türkiye Yüksek Stratejik Komite 9'uncu Toplantısı'na başkanlık etti.

Toplantının akabinde Erdoğan iki liderin huzurunda, iki ülke arasındaki anlaşmaların imza merasimine geçildi.

Yorumlar (0)