Erdoğan duyurdu: Kritik önemdeki 70 hedef vuruldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün katıldığı Muhtarlar Toplantısı'nda terörle mücadele ve ekonomi üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 28.12.2023, 16:09 28.12.2023, 17:00 Buse Önder
Erdoğan duyurdu: Kritik önemdeki 70 hedef vuruldu!

Muhtarlar Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlarla bir araya gelmeyi önemsediklerini ve 2023 muhtarlarıyla bir araya gelmenin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Muhtarların, yönetim sisteminin geniş ağının temsilcisi olduğunu vurgulayan Erdoğan, muhtarlar aracılığıyla milletin nabzını tuttuklarını ve ülkenin gerçek fotoğrafını görebildiklerini vurguladı.

2002 yılından itibaren muhtarları her alanda desteklediklerini belirten Erdoğan, muhtarlık bilgi sistemi ile muhtar ve vatandaş arasında işleyen bir kanal oluşturduklarını ifade ederek, muhtarların maaşlarını mütenasip bir seviyeye getirdiklerini söyledi.

Bununla birlikte bugün yaşanan Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki kazaya değinen Erdoğan, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek yaralanan vatandaşların tedavilerine hızla başlandığını ve soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Sürücülere daha dikkatli olma çağrısı yapan Erdoğan, sürücülere trafik içerisinde sorumlu davranma çağrısında bulundu.

‘Bu coğrafyada yaşamanın bedelini ödüyoruz’

Türkiye’nin, cumhuriyetle kazanılan ilk asrını geride bırakarak dünyanın en köklü devletlerinden biri olduğuna vurgu yapan Erdoğan, son bir buçuk asırda, özellikle Çanakkale'den Sarıkamış'a kadar olan süreçte büyük fedakarlıklarla dolu bir geçmişe sahip olunduğunu vurguladı.  

İstiklal ve istikbal mücadelesinin hiçbir zaman sona ermediğini belirten Erdoğan, “Son 40 yıldır, düşmanlarımızın sinsi hedefleri arasında PKK ve benzeri örgütler bulunuyor. Bu süreç boyunca, onların amaçlarına ulaşmalarına izin vermedik, son 21 yılda, devletimiz ve milletimiz adına bu coğrafyada yaşamanın bedelini her gün ödedik ve ödemeye devam ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

Kritik önemdeki 70 hedef vuruldu

Türkiye'nin son 6-7 yılda terörle mücadelede elde ettiği başarıları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin tarihindeki en önemli terörle mücadele harekatlarından birini gerçekleştirdiklerini belirterek, 12 şehidin ardından 3 gün içinde 59 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Erdoğan, Türkiye'nin güneyinden gelen tehditlere karşı başarılı bir mücadele yürüttüğünü ve sınırların içinde terörün bitme noktasına gelmesinin Irak ve Suriye sınırındaki operasyonların etkisiyle olduğunu söyledi. MİT'in Suriye'nin kuzeyinde terör elebaşlarına yönelik operasyonlar düzenlediğini açıklayan Erdoğan, kritik önemdeki 70 hedefin vurulduğunu belirtti.

Teröristlere destek sağlayan kaynakların da bertaraf edileceğini vurgulayan Erdoğan, operasyonların kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Kuzey Irak'taki operasyon bölgesinin zorlu coğrafi ve iklim şartlarına rağmen ilerleme kaydedildiğini belirten Erdoğan, baharla birlikte yeni üs bölgelerinin tamamlanacağını ve teröristlerin bu bölgelere ayak basamayacak hale getirileceğini ifade etti.

Türkiye’nin tek sınavı terör değil

Türkiye'nin tek sınavının terörle mücadele olmadığını vurgulayan Erdoğan, son zamanlardaki depremlere de değindi. Güvenlik güçlerinin millet birliğiyle bu zorlukların üstesinden gelebilecek güce sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, 6 Şubat depremlerinde zarar gören şehirleri yeniden inşa etme çalışmalarını sürdürüldüğünü ve deprem tehdidi altındaki diğer şehirleri güçlendirmeye devam ettiklerini vurguladı.

İstanbul'da 350 bin konutun dönüşümünü tamamlama hedefini belirleyen bir programın içerisinde bulunduklarını açıklayan Erdoğan, “Hane başına toplam 1,5 milyon liralık destek içeren bu programın başarıyla uygulanmasını diliyorum. Ayrıca, 31 Aralık'ta yürürlüğe girecek olan bütçenin de hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Son 20 yılda depremler nedeniyle yapılan harcamaların, vergi gelirlerimizin 8 katını aştığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı, devletin vatandaşını desteklemek için tüm imkanlarını seferber ettiğini ifade etti.

‘Çalışanları enflasyona ezdirmedik’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayat pahalılığına dikkat çekerek bütçe imkanlarını zorlamalarına rağmen çalışanlar ve emeklilere yüksek oranlı maaş artışları sağladıklarını belirtti. 2024 yılı asgari ücret rakamını bu çabaların bir devamı olarak gördüklerini ifade eden Erdoğan, çalışanları enflasyona ezdirmeme sözlerine sadık kaldıklarını vurgulayarak yeni asgari ücretin işverenlere, çalışanlara ve ailelere hayırlı olmasını diledi.

Enflasyonla mücadelede geri adım atmayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı, enflasyonun düşmeye başladığına işaret eden rakamların olduğunu ifade etti. Açgözlülere yönelik denetimleri yoğunlaştıracaklarını söyleyen Erdoğan, piyasa gerçekleriyle açıklanamayacak fahiş fiyat artışlarına karşı kararlı bir tutum sergileyeceklerini belirtti.

Yorumlar (0)