Eğlence mekanlarında terör estiriyorlardı! Şahinler Çetesi çökertildi

Bakan Ali Yerlikaya, Şahinler olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik Antalya merkezli olarak gerçekleştirilen KAFES-27 operasyonunda çetenin çökertildiğini duyurdu.

GÜNDEM 02.01.2024, 09:35 02.01.2024, 09:43 Buse Önder
Eğlence mekanlarında terör estiriyorlardı! Şahinler Çetesi çökertildi

Antalya merkezli olarak düzenlenen ve ülke genelinde etkili olan organize suç örgütü Şahinler, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen operasyonla çökertildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını paylaşarak, örgüt elebaşı İlkay Yılmaz dahil 15 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

3 ilde eş zamanlı operasyon

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen operasyon, Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Hedef, Ulusal Organize Suç Örgütü Elebaşı Sedat Şahin’in adını kullanan ‘Şahinler’ olarak bilinen suç örgütüydü.

Eş zamanlı olarak Antalya, Kocaeli ve Muğla illerini kapsayan KAFES-27 Operasyonu, örgütün faaliyet gösterdiği bölgelerde etkili bir şekilde gerçekleştirildi.

Çok sayıda suça karıştıkları biliniyordu

Operasyon kapsamında yapılan incelemeler sonucunda, örgütün çeşitli suçlara karıştığının tespit edildiğini duyuran Bakan Yerlikaya, bu suçlar arasında, işletme sahiplerine yönelik kasten yaralama, mala zarar verme, tehdit ve hakaret suçlarıyla baskı uygulayarak işletmeleri ele geçirme, eğlence mekanlarındaki müşterilere tehditlerde bulunma, mekanlarda gövde gösterisi yaparak hakimiyet kurma, bölge işletmelerinden bedelsiz faydalanma ve para isteyen iş yeri çalışanlarını darp etme gibi eylemler yer aldığını belirtti.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, 3 ruhsatsız tabanca ve çok miktarda fişek ele geçirildiğini duyuran Yerlikaya, operasyonu başarıyla gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz" şeklinde açıklamada bulundu.

Yorumlar (0)