Eğitime kar engeli

Türkiye'nin bazı il ve ilçelerinde kar yağışı sebebiyle eğitime ara verildi.

GÜNDEM 07.02.2024, 00:24 07.02.2024, 16:32
Eğitime kar engeli

Yurdun bazı il ve ilçelerinde kar yağışı sebebiyle okullar tatil edildi.

Ağrı

Kentte elverişsiz hava şartları sebebiyle kent merkezi ve bazı ilçelerde eğitime ara verildi.

Valilik tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklama doğrultusunda, elverişsiz hava şartları sebebiyle kent merkezi, Patnos ve Tutak ilçelerinde köy okullarındaki eğitim ile taşımalı eğitime ara verildi.

Diyadin, Taşlıçay ve Hamur ilçelerinin genelinde de okullar bir gün tatil edildi.

Ardahan

Kentte okullar bir gün tatil edildi.

Vali Hayrettin Çiçek, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, Ardahan'da yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olduğunun altını çizdi.

Kent genelinde eğitime ara verildiğini ifade eden Çiçek, "Engelli ve gebe kamu personelleri de aynı tarihte idari izinli sayılacaktır." dedi. 

Artvin

Şavşat ve Ardanuç ilçelerinde etkili olan kar yağışı sebebiyle eğitime ara verildi.

Valilikten edinilen bilgi doğrultusunda, etkili olan kar yağışı ve elverişsiz hava şartları sebebiyle Ardanuç ve Şavşat ilçelerindeki orta ve ilk dereceli okullar ile halk eğitim ve özel eğitim merkezlerinde eğitim öğretime bir gün ara verildi.

Bahse konu ilçelerde, kamu kurumlarında görevli gebe ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Van

Kentte etkili olan elverişsiz hava şartları sebebiyle Saray ilçesinde bütün okullar, Muradiye, Erciş ve Özalp ilçelerinde ise kırsal mahalleler ile taşımalı eğitim kapsamında olan okullarda, eğitime bir gün ara verildi.

Saray Kaymakamlığının resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, ilçede elverişsiz hava şartlarının etkili olduğu kaydedildi.

Açıklamada, meydana gelebilecek buzlanma ve yoğun kardan ötürü bütün okulların tatil edildiği bildirildi. 

Muradiye, Erciş ve Özalp kaymakamlıklarının resmi sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirilen bilgilendirmede de kırsal mahalleler ile taşımalı eğitim kapsamında olan okullarda elverişsiz hava şartları sebebiyle eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Yorumlar (0)