Doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı, tahliyesi başladı

Hatay’ın 3 ilçesinin içme suyunu karşılayan ve elektrik üretimi yapılan Büyük Karaçay Barajı’nda su oranının yüzde 100 kapasiteye ulaşmasıyla birlikte kontrollü şekilde tahliyesine başlandı. Doluluk oranından dolayı memnuniyetini dile getiren vatandaş Soner Demir, “Yağışların fazla olması nedeniyle barajlarımız tamamen doldu. Yağmurların bereket getirmeye devam etmesini umuyoruz” dedi.

GÜNDEM 28.05.2024, 10:19 29.05.2024, 11:27 Melina Ay
Doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı, tahliyesi başladı

Geçtiğimiz aylarda Hatay’da etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar, önceki yıla göre daha fazla yağış getirdi ve kentin birçok ilçesini etkiledi. Samandağ ilçesinde bulunan Büyük Karaçay Barajı, bu yağışlar sonucunda doluluk oranında en üst seviyeye ulaştı. Barajdan, dolu savaktan su tahliyesine başlandı ve tahliye işlemleri güvenlik önlemleri çerçevesinde drone ile havadan görüntülendi. Büyük Karaçay Barajı, Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerinin içme suyu ihtiyacını karşılamanın yanı sıra elektrik üretimi de yapmaktadır.

“Yağışlar fazla olduğundan barajlarımız tamamen doldu”

Yağışların fazla olmasından dolayı barajın dolduğunu belirten Demir, “Samandağ ilçemizin Yaylacık Mahallesi’nde bulunan Büyük Karaçay Barajı'ndayız. Bu yıl yağışlar oldukça bereketli geçti. Yağışların fazla olması nedeniyle barajlarımız tamamen doldu. Doluluk seviyesine ulaşan barajın boşaltılma işlemi gerçekleştiriliyor. İnşallah yağışlar bu şekilde devam eder ve bereketli bir sene olur. Barajın manzarası harika ve muhteşem bir görüntü sunuyor. Yağmurların bereket getirmeye devam etmesini umuyoruz” açıklamalarını kaydetti.

Yorumlar (0)