Devir teslimde gerginlik: CHP'li başkan, AK Partili eski başkanı savundu

Eski Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, görevi CHP'li Tahsin Erdem'e devrettikten sonra sözlü saldırıya uğradı. "Böyle bir seviyesizlik kabul edilemez." diyen CHP'li belediye başkanı Tahsin Erdem, AK Partili eski başkandan özür diledi.

GÜNDEM 04.04.2024, 20:24 Hakan Öksüz
Devir teslimde gerginlik: CHP'li başkan, AK Partili eski başkanı savundu

CHP'nin adayı Tahsin Erdem, 31 Mart seçimlerinde yüzde 54.52 oy alarak Zonguldak Belediyesi Başkanı oldu. AK Partili Ömer Selim Alan ise yüzde 37.60'lık oy oranıyla ikinci oldu. Zonguldak Adliyesi'nde bugün mazbatasını alan Tahsin Erdem, daha sonra Zonguldak Belediyesi'ne geçti.

"Kendisinden istifade etmeyi sürdüreceğiz"

Eski Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a hizmetleri için teşekkür eden Erdem, "Kendisinden istifade etmeyi sürdüreceğiz. Bugün biz varız, yarın başkası gelir. Aslolan Zonguldak'a hizmet etmektir." dedi.

Ömer Selim Alan'a sözlü müdahale sonrası arbede yaşandı

Devir teslim töreni yapıldıktan sonra yeni başkan Tahsin Erdem, görevi devraldığı Ömer Selim Alan'ı uğurlamak istedi. Kalabalıkta yer alan öfkeli bir kişi, Ömer Selim Alan'a sözlü müdahalede bulundu. Çevredekiler araya girdi, kısa süreli arbede son buldu.

Yeni başkan Tahsin Erdem: "Böyle bir seviyesizlik  kabul edilemez"

Yaşananları tasvip etmediğini vurgulayan yeni belediye başkanı Tahsin Erdem, "Önceki dönem belediye başkanımıza yönelik az önce yapılan hakaret kabul edilemez. Böyle bir seviyesizlik, bizim halkçı belediyecilik anlayışıyla bağdaşmaz. Amacını aşan bu hareketlerden dolayı Sayın Ömer Selim Alan'dan özür diliyorum. Bu muamele, bizim örgütümüzden gelmedi. Bizim dışımızda gelişen bir olay." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)