Depremin ardından 13 artçı sarsıntı oldu: 3 bina ise…

Marmara Denizi'ndeki 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 4,5 büyüklüğünde olmak üzere 13 artçı deprem ölçüldüğünü açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saha tarama çalışmalarında ise 3 binada çatlak tespit edildiğini duyurdu.

GÜNDEM 04.12.2023, 14:00 Şeyda Gül
Depremin ardından 13 artçı sarsıntı oldu: 3 bina ise…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu sabah 10:42 sıralarında Marmara Denizi Gemlik Körfezi-Bursa Mudanya bölgesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Depremin sonrasında en büyüğü 4,5 büyüklüğünde olmak üzere farklı büyüklüklerde 13 artçı deprem ölçüldüğünü belirten Bakan Yerlikaya, İstanbul, Bursa ve diğer civar illerde, AFAD, Jandarma, Emniyet, UMKE Ekiplerinin saha taramaları gerçekleştirdiğini dile getirdi. Yapılan saha taramaları ile birlikte 112’ye gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmadığı bilgisini veren Bakan Yerlikaya, hasar alan evlere ilişkin de bilgi verdi.

3 bina da çatlak tespit edildi

İstanbul Esenler'de 1 bina ve Küçükçekmece'de 1 binada çatlak olduğuna ilişkin ihbar alındığını ifade eden Bakan Yerlikaya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin ilgili adreslere sevk edildiğini belirtti. Bursa’nın Mudanya ilçesinde ise 1 evde çatlak olduğuna ilişkin ihbar alındığını kaydeden Bakan Yerlikaya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin ilgili adreslere sevk edildiğini söyledi. 2 kişinin merdivenden düştüğünün bilgisini paylaşan Bakan Yerlikaya, “Sağlıklarına ilişkin bir olumsuz durum söz konusu değildir” dedi.

Gelişmeler yakından takip ediliyor

Gelişmelerin yakından takip ettiklerini vurgulayan Bakan Yerlikaya, “Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)