Davutoğlu'ndan asgari ücret beklentisi: "Bundan az olmaz!"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda hükümete verdi veriştirdi. Ekonomiyle ilgili torba teklifin yapısal reform içermediğini belirten Davutoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sert sözlerle yüklendi. Gelecek Partisi lideri, asgari ücretin ne kadar olması gerektiğiyle ilgili görüşünü de açıkladı.

GÜNDEM 06.12.2023, 14:48 07.12.2023, 09:27 Hakan Öksüz
Davutoğlu'ndan asgari ücret beklentisi: "Bundan az olmaz!"

Saadet Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda kürsüye çıkan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gündemin önemli konuları hakkında konuştu. Ekonomiyle ilgili torba teklifin TBMM Genel Kurulu'na geldiğini hatırlatan Davutoğlu, teklifin yapısal reform olarak görülmesi gerektiğini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e tepki gösterdi.

"Rantiyeye vergilendirmeden yapısal reformdan bahsedemezsiniz"

Söz konusu torba yasadaki teklifin, bir yapısal reform içermediğini vurgulayan Davutoğlu, "Bunun yapısal bir reform olabilmesi için torba yasada gelir adaletinden bahsedilmeliydi. 'Ücretli çalışanlara olanaklar sunalım, rantiyeye vergi getirelim.' denilseydi işte o zaman yapısal reformdan bahsedebilirdik." dedi.

Mehmet Şimşek'e tepki gösterdi: "IMF'nin kayyumu değilsiniz"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e seslenen Gelecek Partisi lideri, "Teklifte kamu tasarrufuna dair hiçbir şey yok. Siz IMF'nin kayyumu değilsiniz Sayın Şimşek. Mevcut düzende Türkiye'de IMF kayyum rejimi yürürlükte. Erdoğan, IMF'ye borcun ödendiğini söylüyor ama doğru değil. Millete kemer sıktıran ama küçük bir grubu zenginleştiren IMF rejimi uygulanıyor." ifadelerini kullandı.

"Asgari ücret 17 bin liradan fazla olmalı"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, asgari ücret konusuna da değindi. 2024 yılında uygulanacak asgari ücret tarifesi hakkında konuşan Davutoğlu, "Açlık sınırının altında asgari ücret olamaz. Asgari ücretin, 17 bin liradan fazla olması gerekir. Daha az ücret vermek, insanların açlığa mahkum edilmesi anlamına gelir. Üstelik asgari ücrete yılda bir defa zam yapmak da zulümden başka bir şey değil." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)