Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 12 yıl sonra tarihi ziyaret

Davetlere icabetle 12-13 Şubat'ta Birleşik Arap Emirlikleri’ne gideceği açıklanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Şubat'ta ise Mısır Arap Cumhuriyeti’ne resmi ziyaretlerde bulunacağı duyuruldu.

GÜNDEM 11.02.2024, 20:43 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 12 yıl sonra tarihi ziyaret

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek" teması altında bir takım temaslarda bulunacağı duyuruldu. Dubai'de düzenlenecek Dünya Hükümetler Zirvesi'ne 13 Şubat'ta onur konuğu olarak iştirak edeceği aktarılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çeşitli ülkelerden devlet ve hükümet yetkilileri ile uluslararası kuruluş, özel sektör, akademi, sivil toplum, düşünce kuruluşu ve medya temsilcileri ile iş insanlarını bir araya geleceği ifade edildi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zirvede, ana konuşmacı olarak hitapta bulunacağı bilgisine yer verildi.

İkili görüşmeler gerçekleştirecek

Zirve sebebiyle Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile ikili görüşmesi planlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diğer katılımcı ülkelerden mevkidaşlarıyla da ikili görüşmeler gerçekleştirmesi öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 12 yıl sonra tarihi ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı Kahire ziyaretine ilişkin yapılan açıklamada, görüşmelerde ise Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve üst düzey ikili işbirliği mekanizmalarının canlandırılması bağlamında atılacak adımlar üzerinde durulacağı vurgulandı.

Görüşmelerde, ikili münasebetlerin yanı sıra Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan İsrail saldırıların ele alınması bekleniyor. Bunun yanı sıra güncel küresel ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulmasının gündemde olduğu kaydediliyor.

Yorumlar (0)