Cumhurbaşkanı Erdoğan müjde verdi: Daha gelişmişi geliyor

Savunma sanayii konusunda müjde veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Uçak gemimizin bir üst segmentini yapacağız. Ve şu anda deniz kuvvetlerimiz çalışmayı yürütüyor” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 25.02.2024, 17:29 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjde verdi: Daha gelişmişi geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana İstasyon Meydanı’nda toplanan vatandaşlara hitap etti. “Türkiye karşıtlarının tamamını, Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle dize getirdik. Ülkeyi işgal etme teşebbüsleri karşısında asla geri adım atmadık. Darbe gecesi birileri kahvesini yudumlarken, biz milletimizle FETÖ’cü hainlere meydanları dar ettik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası arenada, ülkemizin hak ve hukukunu, milletin onurunu savunduklarını dile getirdi. Dış politikada Avrupa’dan ‘aferin’ almaya çalışan değil, dik duruşuyla tüm dünyada takdir toplayan bir ülke konumunda olduğumuz dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin sadece bölgesel bir göç olmaktan çıkıp, küresel bir güç olma yolunda ilerlediğini vurguladı. “Ülkemizin krizlerin çözümündeki kilit rolü giderek daha fazla anlaşılıyor. Libya’da, Karabağ’da biz varız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün buralarda Türkiye’nin kardeşleriyle omuz omuza verdiğini ve bu yolda emin adımlarla yürüdüğünü dile getirdi.

Türkiye savunma sanayii alanında destan yazıyor

Özellikle savunma sanayiine ağırlık verdiklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle gelmiş, böyle gider diyenlerden olmadıklarını ifade etti. Kolay değil, zor olanı seçtiklerini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tabanca, tüfek dahil güvenlik güçlerinin kullandıkları silahları Türkiye’nin üretmeye başladığını söyledi. İHA’lar gibi yeni gelişen teknolojilere büyük yatırımlar yaptıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu alanda çalışan firmaları teşvik ettiklerini belirtti. “İşte bugün 2005, 2010’larda toprağa diktiğimiz fidanların meyvelerini topluyoruz. Türkiye savunma sanayii alanında adeta bir destan yazıyor. Dünyanın ilk SİHA gemisi Anadolu’yu geçen sene hizmete aldık. Milli denizaltımızı inşa etme aşamasındayız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İHA ve SİHA alanında zaten dünyada ilk üç ülkeden birisi konumunda olduğumuzu vurguladı. Geçtiğimiz günlerde gurur haneye bir halka daha eklediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “KAAN ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Böylece, beşinci nesil uçak üretebilen dünyadaki 4 ülkeden biri olduk” ifadelerini kullandı.

Yeni uçak gemisi geliyor

Bunların sadece birer başlangıç olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki yıllarda çok daha fazlasını, daha gelişmişini yapacaklarını kaydetti. “Şimdi uçak gemimizin bir üst segmentini yapacağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda deniz kuvvetlerinin çalışmayı yürüttüğünü vurguladı. Muhalifler anlamasa da Türkiye’nin nasıl büyük işlere imza attığını herkesin çok iyi bildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin sürekli örnek gösterdiği ülkelerde KAAN ve Türkiye’nin savunma sanayi hamlelerinin konuşulduğunu söyledi.

Hızlı tren hattı için çalışmalar sürüyor

Adana’ya 21 yılda 279 milyar liralık yatırım yaptıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirdeki tüm demir yollarıyla birlikte Adana-Mersin demir yolunu yenileyip, ilave hat yaptıklarını belirtti. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında çalışmaların etap etap devam ettiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mevcut havalimanımıza ilaveten, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nı bu yıl hizmete sunuyoruz” dedi.

Yorumlar (0)