Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gaziantep Deprem Konutları'nda 10 Bin 698 konut teslim edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te gerçekleştirilen Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada, deprem bölgesindeki çalışmaları ve çabalarını vurgulayarak, "Çabaladığımıza 85 milyon şahit" dedi.

GÜNDEM 04.02.2024, 16:49 Buse Önder
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gaziantep Deprem Konutları'nda 10 Bin 698 konut teslim edildi

Gaziantep Şehir Hastanesi'nin açıldığını da duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin hemen ardından bölgeye gelerek yaşanan yıkımı yerinde gözlemlediklerini belirtti. Erdoğan, deprem bölgesini sürekli gündemlerinde tuttuklarını ve seçim gündeminin deprem gündeminin önüne geçmesine izin vermediklerini ifade etti.

‘Gaziantep'e 4,8 milyar lira kaynak aktarıldı’

Cumhurbaşkanı, deprem bölgesinin imarı ve ihyası için aralıksız çalıştıklarını söyledi. Şu ana kadar acil yıkılacak 6114 binanın tamamını kaldırdıklarını ve 11 bin 554'ünün enkaz kaldırma işlemlerinin tamamlandığını belirten Erdoğan, Gaziantep'e toplamda 4,8 milyar liralık kaynak aktardıklarını açıkladı. Çadır sayısının 54 bin 554, konteynerlerde kalan kişi sayısının ise 26 bin olduğunu ifade etti.

‘Deprem bölgesine 10 bin 698 yeni konut’

Gaziantep'te 17 bin 425 konut ve 839 ahırın bulunduğu 19 bin 927 hak sahibi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün 10 bin 698 konutun kurasının çekildiğini ve 14 bin konutun yapımının hızla devam ettiğini duyurdu. Erdoğan, "Yerinde dönüşüm başvuruları 255 bini aştı, Gaziantep'te bu sayı 1068'dir" diye ekledi.

‘Deprem bölgesini en kısa sürede ayağa kaldıracağız’

Hasarın büyüklüğü karşısında yılgınlığa kapılmadıklarını ve yatırımların aksamasına izin vermediklerini belirten Erdoğan, deprem bölgesinin en kısa sürede ayağa kaldırılacağını vurguladı. Türkiye'nin asrın felaketine karşı birlik içinde hareket ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı, "Deprem bölgesi için samimiyetle çalıştığımıza 85 milyon şahittir" ifadelerini kullandı.

Bu çerçevede, depremden etkilenen şehirlerin meydanları ve ana caddelerini de yeniden inşa ettiklerini belirten Erdoğan, alt yapı projeleri için İlbank aracılığıyla 56 milyon liralık hibe desteği sağladıklarını söyledi ve yaz aylarında altyapı çalışmalarına başlanacağını duyurdu.

 Erdoğan, "Büyük bir gayret ve özveriyle çalışarak deprem bölgemizi en kısa sürede ayağa kaldıracağız" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)