Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika Filistin mesajı: Hazırız!

Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Garantörlük dahil sorumluluk üstlenmeyi kabul ettiğimizi söyledik. İnisiyatif alan tüm ülkelere teşekkür ediyorum” dedi.

GÜNDEM 13.02.2024, 13:28 13.02.2024, 13:32 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika Filistin mesajı: Hazırız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Hükümetler Zirvesi'nde hitap etti. Bölgemizde barış, huzur ve ekonomik kalkınmaya giden yolun bir Filistin devletinin kurulmasından geçtiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Garantörlük dahil sorumluluk üstlenmeyi kabul ettiğimizi söyledik. İnisiyatif alan tüm ülkelere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Rusya-Ukrayna savaşında da elimizi taşın altına koyduk

Türkiye’nin bir başarı hikayesi yazdığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla geleceğin Türkiye'sini inşa ettiklerini vurguladı. Etrafı ateş çemberiyle kuşatılmış Türkiye’nin bugüne gelmesinin kolay olmadığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her bir başarının arkasında çok büyük emek var. Dünyamız bir alacakaranlık döneminden geçiyor. Rusya-Ukrayna savaşında da elimizi taşın altına koyduk” dedi.

Garantörlüğe hazırız

“İsrail kalıcı barış istiyorsa, yayılmacı hayalleri peşinde koşmayı bırakmalı. Bölgemizde barış, huzur ve ekonomik kalkınmaya giden yol bir Filistin devletinin kurulmasından geçiyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, garantörlük dahil sorumluluk üstlenmeyi kabul ettiğini söylediğini hatırlattı. Şimdiye kadar 34 bin tonluk insani yardım malzemesini Gazze'ye ulaştırılmak üzere bölgeye gönderdiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, inisiyatif alan tüm ülkelere teşekkür etti. BM'de kabul eden ülkelere şükranlarını ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Filistinli kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve yalnız bırakmayacağız. Bir an önce Gazze’deki katliamı durdurmamız gerektiğini söylüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Dozu artan itibar suikastlarını esefle karşılıyoruz

İsrail’in kalıcı barış istiyorsa yayılmacı hayaller peşinde koşmayı bırakması gerektiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığını kabul etmesi gerektiğini anlattı. “1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin devleti vücut bulmadan atılan her adım yarım kalacak” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde Birleşmiş Milletler Filistinli Mülteciler Ajansına yönelik dozu artan itibar suikastlarını esefle karşıladığını vurguladı.

Yorumlar (0)