'Çukur Çetesi' çökertildi: 11 milyar lira...

Ali Yerlikaya, Antalya'da 'Çukur Çetesi'ne dönük operasyonda, örgüt elebaşı Bayram Dinçer'in de aralarında olduğu 43 zanlının gözaltına alındığını açıkladı.

GÜNDEM 25.12.2023, 21:41 26.12.2023, 10:28
'Çukur Çetesi' çökertildi: 11 milyar lira...

İçişleri Bakanı Yerlikaya, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, Kemer Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ve KOM Daire Başkanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığının koordinesinde, Antalya İl Jandarma Komutanlığınca 'Çukur Çetesi' olarak da bilinen organize suç örgütüne dönük operasyon düzenlendiğini bildirdi.

Operasyonda örgüt elebaşı Dinçer'in de aralarında olduğu 43 zanlının gözaltına alındığını kaydeden Ali Yerlikaya, organize suç örgütünün, kentte mali sıkıntısı olan kişilere faiz karşılığı para verdiğini, ödeyemeyenler üzerinde baskı oluşturarak intihara sürüklediğini, kendilerine para için gelen mağdurları başka tefecilere yönlendirip borçlandırdıklarını, mağdurlara faizle ve piyasa değerinin çok üzerinde araç sattıklarını belirtti. 

Zanlıların mağdurlardan alacaklarını cebir, tehdit ve hileyle tahsil ettiklerini, verdikleri çeklerin zamanı geldiğinde 'konkordato' ilan ederek borçtan kurtulmaya çabaladıklarını ifade eden Yerlikaya, zanlıların diğer ülkelerden ülkemize kara para transferi gerçekleştirdiklerinin saptandığını bildirdi. 



11 milyar TL değerindeki mal varlığına el konuldu

Zanlıların 'nitelikli yağma', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'tefecilik' suçlarından gelir sağladığının belirlendiğini kaydeden Yerlikaya, açıklamasında şu ifadeleri paylaştı:

"Operasyon neticesinde 66 cep telefonu, 80 para transferi içeren ajanda, iki kripto para soğuk cüzdanı, 60 kredi kartı, 80 banka cüzdanı, 800 vekaletname, 18.500 araç satışı mukavelesi, 380 çek, 680 senet, 85 tapu, 15 av tüfeği, üç tabanca, 80 bin TL, 36 bin dolar ile çok sayıda pırlanta ve altın içeren ziynet eşyaları ele geçirildi.

MASAK raporlarına göre, 'Çukur Çetesi'nin şu ana değin işlemiş oldukları suçlardan sağladıkları yaklaşık olarak 11 milyar TL değerindeki malvarlıklarına (81 firma, lüks araçlar, taşınmazlar ve banka hesapları) el konuldu. Hangi büyüklükte olursa olsunlar organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz."

Yorumlar (0)