Cem Garipoğlu yaşıyor mu? Savcılıktan otopsi kararı

Münevver Karabulut cinayetinde 15 yıl sonra yeni bir gelişme yaşandı. Cem Garipoğlu’nun öldüğüne inanmayarak DNA talebinde bulunan babanın talebi değerlendirildi ve Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri istendi.

GÜNDEM 12.03.2024, 15:10 13.03.2024, 16:14 Buse Önder
Cem Garipoğlu yaşıyor mu? Savcılıktan otopsi kararı

İstanbul'un Silivri ilçesinde 15 yıl önce Münevver Karabulut'u öldürdükten sonra cezaevinde yaşamına son verdiği iddia edilen Cem Garipoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Silivri Başsavcılığı, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na yazdığı yazı ile Garipoğlu'nun otopsi işlemi sırasındaki fotoğraf ve video kayıtlarının hazırlanarak taraflara gönderilmesini talep etti.

DNA talebinde bulundu

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, yıllardır Cem Garipoğlu'nun intihar etmediği iddiasını sürdürüyor. Raporlara rağmen iddiasının arkasında duran baba, şüphelerinin ancak Garipoğlu'nun mezarının açılmasıyla giderileceğini belirtiyor.

Ayrıca, Garipoğlu'nun intihar etmediği iddialarına ilişkin olarak Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu da Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak mezarın açılması ve DNA eşleştirmesi yapılması talebinde bulunmuştu.

Garipoğlu’nun mezarı açılacak mı?

Başsavcılık, 2011 yılında Münevver Karabulut'u öldürdüğü gerekçesiyle 24 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 2014 yılında Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde intihar ettiği iddia edilen Cem Garipoğlu'nun ölümüne ilişkin yeni bir karar aldı. İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan Garipoğlu'nun otopsi işlemi sırasında çekilen fotoğrafları ve video kayıtlarını isteyen Başsavcılık, bu belgelerin incelemesinin ardından mezarın açılıp açılmayacağına dair bir karar verecek.

Bilirkişi heyeti, Garipoğlu'nun otopsi sürecine dair tutulan tutanakları ve görüntüleri inceleyerek kısa bir süre içinde mahkemeye sunacak. Bu rapor, Garipoğlu'nun ölümüne ilişkin mezarın açılıp açılmayacağına dair önemli bir kararın alınmasına zemin hazırlayacak.

Yorumlar (0)