Çanakkale açıklarında göçmen botu battı: 16 ölü

Çanakkale'de kaçak göçmenleri taşıyan lastik botun batması sonucu 4'ü bebek ve çocuk 16 kişi yaşamını yitirdi.

GÜNDEM 15.03.2024, 14:14 Buse Önder
Çanakkale açıklarında göçmen botu battı: 16 ölü

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında göçmenleri taşıyan bir lastik botun battığı bildirildi. Vali İlhami Aktaş, lastik botun gece saatlerinde battığını ve ihbarın sabah yapıldığını açıkladı.

Vali Aktaş, olayın ihbar edilmesi üzerine tüm kurtarma unsurlarının bölgeye sevk edildiğini belirtti. Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti ve diğer ilgili kurumlardan ekiplerin yanı sıra helikopter ve uçakların da bölgeye yönlendirildiğini ifade etti. Aktaş, yaşanan trajedide 2 kişinin kendi imkanlarıyla kurtulduğunu, 2 kişinin ise Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldığını aktardı. Kurtarılanlar arasında sağlık durumunun iyi olduğu bildirilenlerin hastaneye sevk edildiğini söyledi.

Batan botta kaç kişinin olduğu bilinmiyor

Vali Aktaş, battığı belirtilen lastik bot içerisinde kaç kişinin bulunduğuna dair net bir bilginin olmadığını ve kurtarılanların ifadeleriyle bu konunun netleştirilmeye çalışıldığını dile getirdi. Ancak, şu ana kadar sağ kurtarılanlar arasında yapılan görüşmelerde çelişkili bilgilerin olduğunu belirterek, kayıp sayısının netleştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini aktardı.

 İlk belirlemelere göre, vefat edenler arasında 4 çocuk ve bebek olduğunu ifade etti.

Çok sayıda ambulans hazır bekliyor

Bu arada, bölgede 10 sahil güvenlik botu, 2 helikopter, deniz polisi, UMKE ve AFAD ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü bilgisini paylaşan Vali Aktaş, Kabatepe Limanı'nda ise çok sayıda ambulansın hazır bekletildiğini bildirdi.

Yaşanan olayın ardından göçmenleri taşıyan lastik botun battığı bölgede arama kurtarma çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği belirtildi.

Yorumlar (0)