"Bozdoğan-41" operasyonu: 3 terörist etkisiz hale getirildi

Van'ın Başkale kırsalında Jandarma tarafından düzenlenen Bozdoğan-41 operasyonunda 3 terörist etkisiz hale getirildi.

GÜNDEM 05.06.2024, 09:31 05.06.2024, 17:49 Buse Önder
"Bozdoğan-41" operasyonu: 3 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van'ın Başkale kırsalında düzenlenen "Bozdoğan-41" operasyonunun detaylarını sosyal medya platformu X üzerinden kamuoyuyla paylaştı. Bakan Yerlikaya, terör örgütlerine karşı sürdürülen kararlı mücadelenin başarıyla devam ettiğini vurguladı.

Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen istihbarat çalışmaları neticesinde, Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından "Bozdoğan-41" adı verilen operasyon başlatıldı.

Operasyon, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Jandarma Komando birliklerinin yanı sıra J-SİHA, ATAK Taarruz Helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı desteğiyle yürütüldü.

3 terörist etkisiz hale getirildi

Bu kapsamlı operasyonda, 3 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, bölgede sözde sorumlu düzeyde bulunan Demhat Şero Welat kod adlı İlyas Ayaz olduğu belirlendi. Diğer iki teröristin kimlik tespit çalışmaları ise devam ediyor. Bakan Yerlikaya, bu teröristlerin katıldıkları eylemlerin de tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Kararlılık mesajı verdi

Bakan Yerlikaya, paylaşımında "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecek" ifadelerine yer verdi.

Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren kahraman jandarma ve hava kuvvetleri mensuplarını tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi. Ayrıca, terör ve iş birlikçilerine yönelik operasyonların aralıksız süreceğini belirtti.

Yorumlar (0)