BM'de Gazze kararı sonrası Türkiye'den ilk açıklama geldi

Bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde kabul edilen tasarıya ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, tasarıyı olumlu bir adım olarak gördüklerini belirterek "Temennimiz, İsrail'in bu kararın gereklerini bir an evvel yerine getirmesidir" dedi.

GÜNDEM 25.03.2024, 20:54 26.03.2024, 01:44 Şeyda Gül
BM'de Gazze kararı sonrası Türkiye'den ilk açıklama geldi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) kabul edilen ve Gazze'de acil ateşkes çağrısı yapan 2728 (2024) sayılı karar hakkında yazılı açıklama yaptı. BM Güvenlik Konseyi'nin ramazan ayı boyunca Gazze'de acil ateşkes ilan edilmesini ve ayrıca Gazze'ye insani erişim sağlanmasını talep eden kararını olumlu bir adım olarak gördüklerini ifade eden Sözcü Keçeli, “Temennimiz, İsrail’in bu kararın gereklerini bir an evvel yerine getirmesidir” dedi.

Uluslararası kamuoyunu İsrail’e karşı ortak bir tutum takınmaya çağırdı

Gazze’deki insani felaketin sona ermesi için çağrıda bulunan Keçeli, İsrail-Filistin meselesine kalıcı bir çözüm bulunabilmesi için uluslararası kamuoyunu İsrail’e karşı ortak bir tutum takınmaya davet etti.

14 evet oyuyla kabul edildi

BMGK'de yapılan oylamada, Gazze'de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşecek şekilde ramazanda acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı 14 "evet" ve 1 "çekimser" oyla kabul edildi.

Yorumlar (0)