Beyoğlu saldırısı: 17 kişi tutuklandı

Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen terör saldırısında adliyeye gönderilen Ahlam Albashır'ın da içerisinde yer aldığı 17 kişi tutuklanarak cezaevine yollandı.

GÜNDEM 17.11.2022, 22:40 18.11.2022, 17:15
Beyoğlu saldırısı: 17 kişi tutuklandı

13 Kasım günü Türkiye, İstanbul’un en işlek yerlerinden olan Taksim'de meydana gelen terör saldırısının failleri tutuklandı. Saat 16.20 sularında düzenlenen bomba saldırısı sırasında 3 aileden 6 kişi hayatını kaybederken, 81 kişi de yaralanmıştı.

17 şüpheliye tutuklama talebi

Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 49 şüpheli şahıs, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda sorgulandı.

İfade işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılık, 49 şüpheli şahıstan Ahlam Albashır'ın da aralarında olduğu 17'sini 'ülke bütünlüğünü ve devletin birliğini bozmak', 'kasten katletme', 'kasten katletmeye teşebbüs' ve 'kasten katletmeye yardım' suçlarından tutuklanmaları istemiyle hakimliğe sevk etti. 

Savcılık, üç şüpheliyi adli kontrol istemiyle hakimliğe sevk ederken, diğer 29 şüpheli şahsın sınır dışı edilmesi yönünde karar verildi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde 13 Kasım'da 6 kişinin can verdiği, 81 kişinin ise yaralandığı terör saldırısı gerçekleştirilmişti. 

İfadeleri alındı, cezaevine gönderildi

Terör saldırısı ile bağlantısı olduğu ifade edilen 51 kişinin İstanbul Terörle Mücadele Şubesindeki ifadeleri alınırken, eylem sırasında bölgeye patlayıcıyı bırakan Ahlam Albashır isimli kadın teröristin çapraz sorgu sırasında verdiği ifadelerden yola çıkılarak, Suriye’nin kuzeyinde yer alan Azez’de, dün akşam gerçekleştirilen operasyonda “Hüsam” kod isimli 1 zanlı daha gözaltına alındı.

Terör saldırısının zanlısı Ahlam Albashır’ın da içerisinde olduğu 17 zanlı, sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine yollandı.

Yorumlar (0)