Bayram namazı saat kaçta? İstanbul ve Ankara’da namaz saatleri…

Ramazan ayının bitmesine sayılı saatler kala, bayram namazının hangi ilde saat kaçta kılınacağı da araştırma konusu oldu. Peki, İstanbul ve Ankara’da bayram namazı saat kaçta?

GÜNDEM 30.04.2022, 11:09 01.05.2022, 11:56
Bayram namazı saat kaçta? İstanbul ve Ankara’da namaz saatleri…

Tüm Türkiye ve İslam âlemi için en önemli manevi değerlerden olan Ramazan ayı, bu sene 2 Nisan Cumartesi günü başladı. İftar ve sahur sofralarının şenlendiği Ramazan ayında artık son saatlere girildi. Yarın son kez oruçlarını tutacak olan İslam dünyası, ardından pazartesi günü bayram sabahına uyanacak. 

2 Mayıs Pazartesi sabahı bayram namazı kılınacak

Ramazan Bayramı’na kısa süre kala, bayram namazının saat kaçta olduğu da araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar, kendi şehirlerindeki namaz saatlerine bakarak, bayramın ayrılmaz bir parçası olan bayram namazını kılabilmek için şimdiden hazırlıklara başladı. 

İstanbul, Ankara ve İzmir’de bayram namazı saatleri açıklandı

Diyanet’ten yapılan açıklamada, bu sene İstanbul’da bayram namazı saati 06.34 olarak duyuruldu. Ankara’da ise bayram namazı saat 06.20’de kılınacak. Diyanet’ten yapılan bilgilendirmede İzmir’de bayram namazı saati 06.45, Iğdır’da 05.35, Çanakkale’de ise 06.46 olarak açıklandı. 

Berlin’de bayram namazı saat kaçta kılınacak?

Bayram namazı pazartesi sabahı yalnızca Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanında eda edilecek. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’da namaz saati 06.24 olarak duyurulurken, Berlin’de 06.15, Londra ve Saraybosna’da ise 06.12 olarak açıklandı. 

Yorumlar (0)