Batan 'Batuhan A' adlı gemi su altında görüntülendi

İmralı Adası güneyinde batan 'Batuhan A' adlı kuru yük gemisindeki mürettebatın bulunması için arama çalışmaları günün ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başladı. Gece saatlerinde ekipler, su altı robotuyla 51 metre derinlikteki geminin yanına inerek iç kısmını inceledi.

GÜNDEM 16.02.2024, 10:33 17.02.2024, 15:34 Buse Önder
Batan 'Batuhan A' adlı gemi su altında görüntülendi

Balıkesir'in Marmara Adası ilçesinden yola çıkarak fırtınaya yakalanan ve İmralı Adası açıklarında battığı bildirilen mermer tozu yüklü 'Batuhan A' adlı gemideki 6 mürettebattan hala haber alınamazken, arama çalışmaları gece boyunca devam etti ve günün ilk ışıklarıyla birlikte hava, kara ve denizden yoğunlaştı.

Gece saatlerinde su altı robotuyla gerçekleştirilen incelemede geminin 51 metre derinlikte olduğu tespit edilirken mürettebatın geminin içinde olmadığı tahmin ediliyor.

Arama çalışmaları devam ediyor

Kriz merkezi, Mudanya'dan Karacabey'in Kurşunlu bölgesine taşındı. Bölgede halen Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Polisi ve Ulaştırma Bakanlığı'na ait birçok arama kurtarma ekibi ile deniz ve hava unsuru bulunuyor. Arama çalışmaları, mürettebatın güvenli bir şekilde bulunması için kararlılıkla sürdürülüyor.

Vali Demirtaş ise, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "15 Şubat Perşembe günü Karacabey kuzeyi 4 mil açığında battığı ihbarı alınan BATUHAN-A isimli ticari gemide bulunan 6 mürettebatı arama kurtarma çalışmaları 2. gününde 456 personelimizle hız kesmeden devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Denizden ve havadan seferberlik

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, kayıp 6 kişilik mürettebatı arama kurtarma çalışmalarına 456 personelin katıldığını duyurdu.

Arama kurtarma ekipleri, TCG Akın, TCG Çubuklu ve TCG Ayvalık gibi deniz araçlarına ek olarak, Deniz Kuvvetleri'ne ait arama deniz karakol uçağı, sahil güvenlik arama korveti, sahil güvenlik botları, sahil güvenlik helikopteri, kıyı emniyeti botları ve Nene Hatun römorkörü gibi birçok araç ve ekipmanla denizden ve havadan seferber oldu. Ayrıca, Deniz Polis ekibi sualtı robotu cihazıyla destek verirken, karadan da arama kurtarma ekipleri tarama çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar (0)