Barış Pınarı Harekâtı'nda 8. gün! Resulayn'da terör hedefleri vuruluyor

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Resulayn kırsalında bulunan terör hedefleri obüs atışlarıyla vuruluyor. Harekâtta şu ana kadar 637 terörist etkisiz hale getirildi.

GÜNDEM 16.10.2019, 13:22 16.10.2019, 16:24

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye Milli Ordusu (SMO) ile Suriye'nin kuzeyinde terör örgütleri YPG/PKK ve DAEŞ'e karşı başlattığı Barış Pınarı Harekâtı 8'inci gününde başarıyla devam ediyor.

Harekât kapsamında Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında yer alan Resulayn kırsalındaki terör mevzileri ateş altına alınıyor.

Gece saatlerinde de süren yoğun obüs atışlarıyla terör hedefleri vurulurken, bölgeden dumanlar yükseliyor.

Sivil halka yardım ediliyor

Resulayn'da terör örgütü PKK, TSK ve Suriye Milli Ordusu tarafından bölgeden temizlenirken, sivil halk koruma altına alınıyor ve yardımlar yapılmaya devam ediliyor.

Mühimmat ve silahlar ele geçiriliyor

Kentteki patlama ve çatışma sesleri, Ceylanpınar'dan duyuluyor.

Suriye topraklarında bulunan Resulayn ilçesinin doğusundaki köylerde yuvalanan YPG/PKK'lılara karşı yürütülen operasyonlar da sürüyor.

İlçede YPG/PKK'lı teröristlerle şiddetli çatışmalar meydana gelirken, hâkimiyet alanı ilçenin doğusuna doğru genişliyor.

TSK ve SMO tarafından kurtarılan yerlerde arama-tarama faaliyetleri ve tahkimat yapılıyor. Bu çalışmalar sırasında teröristlere ait tüneller bulunurken, çok sayıda mühimmat ve silah ele geçiriliyor.

"Bin 220 kilometrekare alanı temizledik"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Adım adım ilerleyerek şu ana kadar bin 220 kilometrekare alanı temizledik." ifadesini kullandı.

637 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), harekât kapsamında şu ana kadar 637 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

9 Ekim günü başlatılan harekâtta şimdiye kadar iki ilçe merkezi, bir belde ve onlarca köy teröristlerden kurtarıldı.

Tel Abyad'da sessizlik hâkim

Akçakale'nin hemen karşısında yer alan Tel Abyad’da ise Mehmetçik'in ve Suriye Milli Ordusu'na (SMO) bağlı güçlerin temizlik faaliyetleri devam ediyor.

Münbiç'te bekleyiş devam ediyor

Münbiç sınırında Türk askerleri ve SMO güçleri, operasyon için bekleyişine devam ediyor.

ABD'nin Suriye'den askerî gücünü çekeceğini açıklamasının ardından TSK, Münbiç sınırına son bir haftadır yığınak yaptı. Tankların namluları da Münbiç'e çevrildi. TSK ve SMO'ya ait zırhlı araçlar mevzilerde beklerken, bir grup askerin de Münbiç sınırına doğru hareket ettiği görüldü.

Yorumlar (0)