Balyoz ve matkapla saldırdı! 4 kişilik ailenin dehşet gecesi

İstanbul Fatih'te üst komşusunun kapısını matkap ve balyozla ile kırmaya çalışan saldırgan dış kapıyı ateşe verdi. Operasyonla etkisiz hale getirilen saldırgan evin içinde mahsur kalan 4 kişilik aileyi rehin aldı.

GÜNDEM 19.04.2024, 11:21 Buse Önder
Balyoz ve matkapla saldırdı! 4 kişilik ailenin dehşet gecesi

İskenderpaşa Mahallesi'nde bulunan Feyzullah Efendi Sokak, dün gece yaşanan olayla hareketlendi. 5 katlı bir binanın 4'üncü katında ikamet eden ve henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi, daha önce aralarında yaşanan tartışmalardan dolayı üst kattaki komşusunun kapısına matkap ve balyozla saldırdı.

Saldırganın kapıyı açmaya çalışmasına rağmen başarılı olamaması üzerine, evin kapısını ateşe verdiği öne sürüldü. Bu tehlikeli durumun sonrasında evde yaşayan 4 kişilik aile, evin içine dolan dumandan etkilendi ve saldırganın kapıda beklemesi sebebiyle mahsur kaldı.

Özel harekat ekipleri sevk edildi

Olayın ihbar edilmesi üzerine, olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Dumandan etkilenen aile, itfaiye ekipleri tarafından merdiven yardımıyla pencereden kurtarıldı. Bu esnada, polis ekipleri saldırganla iletişime geçerek ikna çabalarına başladı.

Ancak saldırganın ikna edilememesi üzerine, özel harekat polisleri sevk edildi. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen saldırgan, özel harekat ekiplerinin düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirilerek sağlık ekiplerine teslim edildi.

‘Saldırganın ruh sağlığı sorunları var’

Yaşanan korku dolu anları anlatan Muhammed Enes, alt kattaki komşunun saldırgan olduğunu ve daha önce de benzer sorunlar yaşadıklarını belirtti. Enes, saldırganın ruh sağlığı sorunları olduğunu ve sürekli olarak çevreyi rahatsız ettiğini dile getirdi.

Saldırganın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı bilgisi verilirken, polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Yorumlar (0)