Bakan Yumaklı ‘Kullandığım kelime çarpıtıldı’ diyerek açıkladı

Mersin'de yaptığı bir konuşmada "turist" anlamında kullandığı "misafir" kelimesinin bazı platformlarda ve yorumlarda çarpıtıldığını belirten Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Turizm sektöründe genellikle bu ifade kullanılmaktadır” dedi.

GÜNDEM 11.02.2024, 21:33 Şeyda Gül
Bakan Yumaklı ‘Kullandığım kelime çarpıtıldı’ diyerek açıkladı

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Mersin'de dünkü konuşmasında hem vatandaşların hem de turistlerin gıda ihtiyacının karşılandığını ve sorunsuz şekilde devam ettirmek için yaptıkları çalışmaları rakam vererek açıkladığını anımsattı. Bu rakamları ifade ederken kullandığı 'misafir' kelimesinin bazı sosyal medya haber ve yorumlarında çarpıtıldığını gördüğünü belirten Bakan Yumaklı, konuşmasının farklı anlamlandırıldığını gördüğünü söyledi. Konuşmamın bütününe ve bağlamına bakılması gerektiğini savunan Bakan Yumaklı, “Misafir ifadesinden açık şekilde turistleri kast ettiğim görülmektedir ki turizm sektöründe genellikle bu ifade kullanılmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

Gıda politikalarını belirlerken turistler göz önünde bulunduruyor

Tarım ve turizm potansiyelinin her geçen gün arttığını dile getiren Bakan Yumaklı, bu sebeple gıda politikalarını belirlerken, her yıl artan şekilde Türkiye'yi ziyaret eden misafirleri (turistleri) de göz önünde bulundurduklarını ifade etti.

Yorumlar (0)