Bakan Yerlikaya duyurdu: Cezaevlerindeki 309 bin kişiden yüzde 30'u…

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında zehir tacirlerine göz açtırmadıklarını belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Türkiye'de şu anda cezaevlerinde 309 bin kişi var. Bunların yaklaşık yüzde 30'u bu zehir tacirleri” dedi.

GÜNDEM 07.03.2024, 22:34 Şeyda Gül
Bakan Yerlikaya duyurdu: Cezaevlerindeki 309 bin kişiden yüzde 30'u…

Konya Ilgın'da düzenlenen İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Temel Atma Töreni'ne katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, millete hizmet etme heyecanıyla çalıştıklarını söyledi. Türkiye'nin huzuru için kararlılıkla çalıştıklarına dikkati çeken Bakan Yerlikaya, hain bölücü terör örgütü PKK'nın sonunu getirdiklerini kaydetti. “Onları ülke içinde veya sınırlarımızın ötesinde nerede olursa olsun inlerinde bulup etkisiz hale getirme kararındayız. Sizden almış olduğumuz güç ve destekle bunu yapıyoruz” diyen Bakan Yerlikaya, tüm terör örgütlerinin hepsiyle aynı inanç, azim ve kararlıkla mücadele etmekte kararlı olduklarını söyledi. Şafakta da olsa, akşam da olsa, gece de olsa onları vatandaştan almış oldukları güçle, destekle yakalarından tutuyoruz, kolluk gücümüzle beraber adalete teslim edeceklerini anlatan Bakan Yerlikaya, “Sizin desteğiniz, duanız kolluk güçlerimiz üzerinde olduğu müddetçe Allah'ın izniyle kökünü kazıyacağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de cezaevlerinde 309 bin kişi var

Zehir tacirlerine de savaş ilan ettiklerini belirten Bakan Yerlikaya, onlarla hukukla mücadele ettiklerini belirtti. Çünkü hukukun güçlü olduğunu vurgulayan Bakan Yerlikaya, Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu söyledi. “Onların da haklarından geliyoruz Allah'ın izniyle. Onları bir bir ister örgütlü olsun isterse sokak satıcısı, alıyoruz götürüp cezaevine bırakıyoruz” ifadelerini kullanan Bakan Yerlikaya, Türkiye'de şu anda cezaevlerinde 309 bin kişi olduğunu aktardı. Bunların yaklaşık yüzde 30'unun bu zehir tacirleri olduğunun bilgisini veren Bakan Yerlikaya, “Tüm suç türlerinde önlemek, eğer önleyemediysek en kısa zamanda aydınlatmak, yakalamak ve adalete teslim etmek için canla başla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)