Bakan Yerlikaya duyurdu: 81 ilde eş zamanlı operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde gerçekleştirilen Çember-11 operasyonu kapsamında 81 ilde 3 bin 209 kişinin yakalandığını açıkladı.

GÜNDEM 19.01.2024, 09:23 19.01.2024, 18:33 Buse Önder
Bakan Yerlikaya duyurdu: 81 ilde eş zamanlı operasyon

Sosyal medya hesabı üzerinden Çember-11 operasyonunun detaylarını paylaşan Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada, operasyonun "Aranan Şahıslara Yönelik" olarak son 5 gündür devam ettiğini belirterek firari suçluların sokaklarda dolaşmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Bakan Yerlikaya, yakalanan kişilerin arama kaydına göre dağılımına göre,  0-5 yıl aranmakta olan 3.187 kişinin, 5-10 yıl aranmakta olan 14 kişinin, 10 yıl üzeri aranmakta olan 8 kişinin yakalandığını belirtti. Operasyonlar sonucunda hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, adam öldürme, cinsel suçlar, narkotik suçları, terör ve kaçakçılık gibi çeşitli suçlardan toplamda 3.209 kişi yakalandı.

Operasyonlar 81 ilde gerçekleşti

Operasyonlar kapsamında, il jandarma komutanlıkları, il emniyet müdürlükleri ve sahil güvenlik komutanlıkları tarafından 81 ilde arama kaydı bulunan kişilere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, şahısların ev ve iş yerleri baskınları, kimlik kontrolleri ve yol aramalarıyla yakalanarak adalete teslim edildi.

Bakan Yerlikaya ayrıca, operasyonları yöneten valiler, kaymakamlar, il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri, sahil güvenliği ve operasyonlara katılan polis ve jandarma birimlerini tebrik ederek, milletin dualarının kendileriyle olduğunu ifade etti.

Yerlikaya, aranan şahısları yakalayarak adalete teslim etme sözü verdi.

Yorumlar (0)