Bakan Yerlikaya açıkladı: 5 ilde Sibergöz-31 operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen Sibergöz 31 operasyonlarında 18 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

GÜNDEM 17.04.2024, 08:55 18.04.2024, 09:18 Buse Önder
Bakan Yerlikaya açıkladı: 5 ilde Sibergöz-31 operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda gerçekleştirdiği operasyonla, kamu görevlisi kılığına giren dolandırıcıların peşine düştü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, "Sibergöz-31" adı verilen operasyon kapsamında İstanbul merkezli olmak üzere Ankara, Mersin, Şanlıurfa ve Batman'da eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Kamu görevlisi gibi dolandırıyorlardı

Operasyon sonucunda, kamu görevlisi gibi davranarak vatandaşları kandıran ve nitelikli dolandırıcılık suçu işleyen 18 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, vatandaşları aldatıcı yöntemlerle ikna ederek hesaplarındaki paraları kendi kontrol ettikleri üçüncü kişilere ait hesaplara aktardığı tespit edildi.

Ayrıca, banka çalışanı gibi davranarak vatandaşlara çeşitli yönlendirmelerde bulunarak, toplamda 4 milyon 600 bin liralık haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Çok sayıda materyale el kondu

Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada, operasyon kapsamında çok sayıda dijital materyale de el konulduğu ifade edildi. Şüphelilerin sorgularının ardından mahkemeye sevk edildiği ve tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

Kamuoyuna yapılan uyarıda, vatandaşların bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları ve hiçbir şekilde kişisel ve bankacılık bilgilerini paylaşmamaları gerektiği vurgulandı. Ayrıca, şüpheli durumlarda derhal emniyet birimlerine başvurulması gerektiği hatırlatıldı.

Yorumlar (0)