Bakan Yerlikaya açıkladı: 30 ilde DEAŞ operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 30 ilde düzenlenen DEAŞ operasyonlarından 147 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

GÜNDEM 26.03.2024, 12:13 27.03.2024, 09:18 Buse Önder
Bakan Yerlikaya açıkladı: 30 ilde DEAŞ operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ terör örgütüne yönelik Türkiye genelinde gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, "Bozdoğan-17" adıyla 30 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 147 şüpheli yakalandı.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, 1 Haziran 2023 ile 25 Mart 2024 tarihleri arasında DEAŞ terör örgütüne yönelik toplam 1.329 operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda toplam 2.919 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 692'si tutuklanırken, 531'i hakkında adli kontrol kararı verildi. 187 şahsın adli işlemleri ise devam ediyor.

Operasyonların devam edeceğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla süreceğini ifade etti.

30 ilde eş zamanlı operasyon

Operasyonların koordinasyonunun Cumhuriyet Başsavcılıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından sağlandığı belirtildi.

Operasyonlarda Adıyaman, Antalya, Batman, Bingöl, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, İstanbul, Giresun, Hatay, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Yalova ve Yozgat illerinde şüphelilerin yakalandığı belirtildi.

Çok sayıda döviz ele geçirildi

Operasyonlar sonucunda çok miktarda döviz, örgütsel döküman ve dijital materyale el konulduğu aktarıldı. Bakan Yerlikaya, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve operasyonlara katılan polis ekiplerini tebrik ederek, milletin dualarının kendileriyle olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)