Bakan Tunç duyurdu! Büyükçekmece'ye Adalet Sarayı geliyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Adalet Bakanlığı olarak bir müjdemiz var. Büyükçekmece Adalet Sarayı’nı 2024 yılı yatırım programına aldık " açıklamalarında bulundu.

GÜNDEM 25.02.2024, 19:05 25.02.2024, 19:08 Buse Önder
Bakan Tunç duyurdu! Büyükçekmece'ye Adalet Sarayı geliyor

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde düzenlenen Bartın Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin hemşehri buluşmasına katıldı.

Program kapsamında konuşma yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'a son beş yılda katkı sağlayan gerçek hizmetlere dair eksiklikleri dile getirerek, "Geçtiğimiz 5 yıl, İstanbul'a değer katan ne yapıldı? Şöyle baktığımız zaman hatırladığımız algı çalışmasından başka bir şey var mı? Göremiyoruz. Sadece reklam, sadece büyük panolarda yapılmayanı yaptı gibi göstermek. Sosyal medyada geçmişte yapılanları sanki kendisi yapmış gibi göstermek. Bundan başka bir şey yok. Onun için algı belediyeciliği değil, İstanbul'da artık gerçek belediyecilik, hizmet ve eser siyaseti zamanı. İnşallah bunu Murat Kurum başkanımızla gerçekleştireceğiz. Bundan hiç şüphemiz yok" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’na eleştiri geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ismen zikretmeden eleştiren Bakan Tunç, "İstanbul'da sadece İstanbul'u düşünen bir belediye başkanına ihtiyaç var. Bunu inşallah İstanbul 31 Mart'ta gerçekleştirecek ve rekor oyla gerçekleştirecek. Hiç kimsenin tahmin etmeyeceği bir yüksek oranda oyla gerçekleştirecek" şeklinde konuştu.

‘Deprem öncesi günlere dönmeyi hedefliyoruz’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'nin deprem sonrası şehirlerini yeniden inşa etme ihtiyacı olduğunu belirtti. Pandeminin yol açtığı ekonomik zorlukları aşmak ve halkın alım gücünü artırmak için çalıştıklarını vurgulayan Tunç, emekli, işçi ve memur kesimlerinin refah seviyelerini yükseltmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı liderliğinde, pandemi ve deprem öncesi günlerdeki refah seviyelerine geri dönmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Bakan Tunç, 31 Mart'ta yapılacak belediye seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın başarısıyla Türkiye'nin büyük bir başarı elde etmesinin ardından 4 yıllık bir istikrar sürecinin başlayacağını söyledi. Bu sürecin ekonomiyi canlandırarak Türkiye'nin şehirlerini kalkındıracağına inandıklarını dile getiren Bakan Tunç, genel seçimlere kadar olan sürecin ülkenin istikrarını güçlendireceğini ifade etti.

Büyükçekmece’ye büyük adalet sarayı

Adalet Bakanı Tunç, Büyükçekmece'ye müjdeyi vererek,  "2024 yılı yatırım programına Büyükçekmece Adalet Sarayı'nı dahil ettik. Bu, parçalı binalardan kurtularak Büyükçekmece ve çevre ilçelere hizmet verecek büyük bir Adliye Sarayı'nın inşa edilmesi anlamına geliyor. Şu anda arsa hazır, imar planı çalışmaları tamamlandı ve projenin detayları üzerinde çalışmalar devam ediyor. İnşallah projeyi tamamladıktan sonra yapım ihalesine geçilecek" ifadelerini kullandı.

‘Kaynakların doğru aktarılması gerek’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum'un Bartın kökenli olduğunu belirterek, seçimin Bartın için ayrı bir önem taşıdığını ifade etti. Bakan Tunç, Kurum'un Bartın'a bakanlık döneminde önemli katkılarda bulunduğunu ve büyük desteklerini beklediklerini söyledi.

Tunç, gerçek belediyeciliği "herkese eşit, adil, adaletli hizmet götürmek" olarak tanımlayarak, erişilebilir, dürüst ve yolsuzluğa bulaşmayan bir belediyecilik anlayışının önemine vurgu yaptı. Büyükçekmece'de yolsuzluğun konuşulmaması gerektiğini belirten Tunç, 31 Mart seçimlerinde de hükümetin muhalefet belediyelerine destek verdiğini ancak kaynakların doğru kullanılması gerektiğini söyledi.

Belediye başkanlarının, milletvekillerinin, bakanların ve hükümetin uyum içinde çalışması halinde daha fazla destek alabileceklerini belirten Tunç, bu uyumun hem Büyükçekmece'de hem de Türkiye genelinde sağlanması için çaba harcanacağını ifade etti.

Yorumlar (0)