Bakan Fidan'dan AB'ye tam üyelik açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Macar mevkidaşı Peter Szijjarto ile yaptığı görüşme sonrası kameraların karşısına geçti. Fidan, Türkiye'nin Avrupa Birliğine (AB) tam üyeliğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 15.02.2024, 19:02 Hakan Öksüz
Bakan Fidan'dan AB'ye tam üyelik açıklaması

Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile Ankara'da görüşen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 2024'ün ikinci yarısında Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanlığının Macaristan'a geçeceğini hatırlatan Fidan, Türkiye ile AB ilişkilerinin gidişatı hakkında konuştu.

"Türkiye'nin üyeliğiyle ilgili AB'nin daha rasyonel düşünmesi gerekir"

"AB, Türkiye'ye yönelik yaklaşımında stratejik düşünmeli." diyen Bakan Fidan, "Kimlik siyasetini öne aldılar, bunu sona erdirmeleri gerekiyor. Bazı ülkelerin siyasi hesapları, Türkiye-AB ilişkilerine gölge düşürmemeli. Türkiye'nin üyeliğiyle ilgili AB'nin daha rasyonel düşünmesi gerekir. Macaristan'ın desteği, AB'ye üyeliğimizin önündeki engellerin kalkmasına yardımcı olacaktır. Vize serbesitesi ile Gümrük Birliği'nin güncellenmesi gibi meselelerde aşama kaydedilmesini arzu ediyorum." ifadelerini kullandı.

Peter Szijjarto'dan kaçak göçmen açıklaması: "Türkiye ile aynı düşüncedeyiz"

Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ise, "Kaçak göçmen meselesinde Türkiye ile aynı düşüncedeyiz. Bu göçmenlerin Avrupa'ya ulaşmasını önlemeliyiz. Aksi halde Avrupa kaybedilecek. Bu göç baskısının engellenmesi ve göçmenlerin geri gönderilmesi için Türkiye'ye tam destek veriyoruz." dedi.

Yorumlar (0)