Bakan duyurdu: ‘Teröristlerin inlerini başlarına yıkıyoruz’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlere yönelik kapsamlı bir operasyonun detaylarını paylaştı.

GÜNDEM 17.01.2024, 10:04 17.01.2024, 18:05 Buse Önder
Bakan duyurdu: ‘Teröristlerin inlerini başlarına yıkıyoruz’

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kırsalda faaliyet gösteren teröristlerin kış aylarında kullanmak üzere inşa ettikleri mağara ve sığınaklara yönelik "Kahramanlar-44" operasyonlarının başarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu.

Operasyonlarda 72 tim ve 981 jandarma personelinin katılımıyla 7 ilde toplamda 18 barınma alanının imha edildiğini belirten Bakan Yerlikaya, teröristlerin lojistik destek, silah, mühimmat ve patlayıcı depoladığı bölgelerin etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Operasyonun Bingöl, Hatay, Siirt, Şırnak, Giresun, Diyarbakır ve Tunceli illerinde gerçekleştirildiğini vurgulayan Yerlikaya, operasyonlarda Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando birlikleri, Güvenlik Korucuları ve J-SİHA ile birlikte ATAK helikopterlerinin de kullanıldığını aktardı.

Çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Operasyon sonuçlarına dair detayları paylaşan Bakan Yerlikaya, ele geçirilen malzemeler arasında roketatar silahları, kara mayınları, el yapımı patlayıcılar, tabanca ve makineli tüfeklerin bulunduğunu açıkladı. Ayrıca, teröristlerin eylem amaçlı kullandığı çok sayıda patlayıcı madde, fünye, infilaklı fitil ve diğer tuzakları da imha edildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonların terörle mücadelede kararlılıkla devam edileceğini vurgulayarak, jandarma ekiplerini tebrik etti. "Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek" ifadeleriyle, teröristlerin faaliyetlerine karşı sürekli bir mücadele yürütüleceğinin altını çizdi.

Yorumlar (0)