Bakan duyurdu: Sosyal medya platformu X'ten Türkiye kararı!

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu X'in Türkiye'de temcilcilik açtığını duyurdu.

GÜNDEM 22.05.2024, 19:12 Buse Önder
Bakan duyurdu: Sosyal medya platformu X'ten Türkiye kararı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN Türk'te Dicle Canova'ya önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, "Bir hava aracından sinyal alınamadığını bildirdiler. Biz de bu tür bir sinyalin olmadığını belirttik. Reisi'nin helikopterde olduğunu bilmiyorduk” ifadelerini kullandı.

İlerleyen saatlerde, Reisi'nin helikopterde olduğu bilgisi geldiğini belirten Uraoğlu, “Sonrasında, helikopterde bu cihazın ya bulunmadığı ya da güvenlik nedeniyle kapatılmış olabileceği haberi geldi. İran tarafı bizimle iletişime geçti ve gece uçuşu yapabilecek hava aracı desteği istedi. Görevimizi başarıyla tamamladık" dedi.

‘Görevimizi yerine getirdik’

Akşam saatlerinde İran’ın Türkiye’den gece uçuşlu hava aracı desteği istediğini belirten Uraoğlu, “İki aracı harekete geçirdik ancak uçuş gerçekleşmedi. Ardından Akıncı İHA devreye girdi. Akıncı'nın tespitiyle helikopterin yeri belirlendi. Yardım talebine hızla yanıt verdik ve görevimizi hakkıyla yerine getirdik" ifadelerini kullandı.

Kalkınma yolu projesi

Uraloğlu, Kalkınma Yolu Projesi ile ilgili olarak, "Herkes, ulaştırma alternatiflerinin çeşitlendirilmesi gerektiği konusunda hemfikir. Sadece tek bir yol değil, çeşitli yollar olmalı” ifadelerini kullanan Uraoğlu, Süveyş Kanalı’nın bir gemi kazası nedeniyle 6 gün kapalı kaldığını ve bu durum dünyaya büyük zarar verdiğini hatırlattı.

Ticaret hızla geliştiğini vurgulayan Uraoğlu, “Deniz yoluyla gelen yüklerin ülkemiz üzerinden üç farklı deniz ve Avrupa'ya taşınması için çalışmalar yürütüyoruz. Çin, dünyaya en çok mal satan ülke olarak alternatif arayışında” ifadelerini kullanarak Türkiye’nin, güvenli ve istikrarlı bir liman olarak işbirliğine açık olduğunu belirterek işbirliğine açık olduklarını vurguladı.

Sivil havacılık kanunu

Uraloğlu, Türkiye’nin, uluslararası sivil havacılık kurallarını yerine getiren iyi ülkelerden biri olduğunu vurgulayarak, “Uçakla seyahat edecek herkes, kim olduğuna bakılmaksızın aramalara tabi tutulmak zorunda. Bazı yargı organlarının bu kuralları iptal etmeye yönelik girişimleri olduğunu söyleyebilirim. Havalimanına giren herkes global kurallara uymak zorunda. Kimliğiniz ne olursa olsun, risk varsa herkes aranır" diye konuştu.

Medya platformu X Türkiye'de temsilcilik açtı

Uraloğlu, sosyal medya platformu X'in Türkiye'de temsilcilik açtığını ve temsilci atadığını duyurdu.

Yorumlar (0)