Avukat icra memurunu tabancayla vurdu! "Evet ben bir suç işledim"

Kocaeli'de bir avukat husumet beslediği icra memurunu tabanca ile vurarak yaraladı. Tutuklu yargılanan avukat "Evet ben bir suç işledim" dedi.

GÜNDEM 22.05.2024, 20:27 23.05.2024, 17:56 Buse Önder
Avukat icra memurunu tabancayla vurdu! "Evet ben bir suç işledim"

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde, husumet beslediği icra memuru Bünyamin Alyakut’u tabancayla yaralayan ve 17 aydır tutuklu bulunan Avukat Teoman Ekşioğlu'nun yargılanması devam ediyor. Ekşioğlu, Kocaeli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, suçunu kabul ederek tahliyesini talep etti.

27 Aralık 2022 tarihinde, Kocaeli Adliyesi ek binasına yakın bir noktada, icra memuru Bünyamin Alyakut, iş yerine yaya olarak giderken bir çay ocağından çıkan Teoman Ekşioğlu'nun silahlı saldırısına uğradı. Tabancadan çıkan mermilerle elinden ve kasığından yaralanan Alyakut, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Saldırının ardından kaçan Ekşioğlu, aynı gün İstanbul Kadıköy’de gözaltına alınarak Kocaeli’ye getirildi ve tutuklandı. Alyakut, tedavisinin ardından taburcu edildi.

İddianame hazırlandı

Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianameye göre, Ekşioğlu 'Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' ve 'Ruhsatsız ateşli silah bulundurma' suçlarından yargılanıyor. Geçtiğimiz yıl eylül ayında görülen ilk duruşmada Ekşioğlu, "Mağdur ile Kocaeli İcra Dairesi’nde iş takibi yapardık ancak mağdur beni dosyadan azlettirdi. Bu nedenle husumet besledim ve kendisini vurdum ancak öldürmek istemedim. Yaptığı görevden dolayı kendisini vurmadım" dedi.

Bünyamin Alyakut ise, "Azlettirdiğim iddiasıyla beni şikayet etti; takipsizlik kararı alındı. İdari soruşturma geçirdim ve yıllar boyunca tehdit aldım. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki davada tanıklık yapmak zorunda kaldım. Bu sebeple sanığın bana husumet beslediğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Tahliyesini talep etti

Kocaeli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada Ekşioğlu, "Evet, ben bir suç işledim. Amacım öldürmek ya da öldürmeye teşebbüs etmek değildi. İsteseydim kaçardım; polise kendim teslim oldum” ifadelerini kullanarak basit bir yaralama olayından dolayı 17 aydır tutuklu olduğunu savundu.

Ekşioğlu, “Samimi anlatımlarım ve kaldığım süre göz önüne alınarak tahliyemi talep ediyorum" dedi.

‘Öldürmeye teşebbüs etmedi’

Ekşioğlu’nun avukatı, iddianamenin yanlış düzenlendiğini ve müvekkilinin öldürmeye teşebbüs etmediğini savundu. Avukat, "Sanığın kendisi ambulansı aramış olup, öldürme niyetiyle hareket etmemiştir. Ailesi de mağdur durumdadır. Tahliyesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Mahkeme, kati raporun beklenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Yorumlar (0)