Avukat Feyza Altun için istenen ceza netleşti

Sosyal medya üzerinden şeriata hakaret ettiği gerekçesiyle eleştiri oklarına hedef olan avukat Feyza Altun, gözaltına alındıktan sonra adli kontrol koşuluyla serbest bırakılmıştı. Avukat Feyza Altun'un savunmasına ulaşıldı. Düzenlenen iddianamede Feyza Altun için istenen ceza netleşti.

GÜNDEM 22.02.2024, 13:28 23.02.2024, 09:22 Hakan Öksüz
Avukat Feyza Altun için istenen ceza netleşti

Avukat Feyza Altun, şeriatı savunan bazı kişilerle sosyal medyada tartışmaya girmiş ve ağır ifadeler kullanmıştı. Evi aranan ve 19 Şubat'ta gözaltına alınan Altun, adli kontrol koşuluyla serbest bırakılmıştı. Yurt dışına çıkışı yasaklanan Feyza Altun, haftada 2 gün karakola giderek imza vermesi gerektiği bildirilmişti.

1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi

Avukat Feyza Altun'un sosyal platformu "X" üzerinden paylaştığı ifadelerle ilgili Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlaması yöneltilen Feyza Altun hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi. 

Feyza Altun: "Şeriat bir din değil, siyasi rejim" 

Feyza Altun'un savunmasında verdiği ifade, iddianamede yer buldu. Söz konusu paylaşımları kendisinin yaptığını kaydeden Altun, dini bir inanca hakarette bulunmadığını belirtti. Avukat Altun, savunmasını "şeriatın bir din değil, siyasi rejim" olduğunu söyleyerek gerekçelendirdi.  

İddianamede şeriatın TDK'deki anlamına yer verildi

Türk Dil Kurumunda (TDK) şeriatın nasıl tarif edildiği iddianamede yer aldı. TDK'de şeriatın, "Kuran'daki ayetlere ve Hz. Muhammed'in sözlerine dayanan İslam kanunu" olarak tanımlandığı hatırlatıldı. Avukat Feyza Altun'un soruşturmaya konu olan ifadelerinin, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği ve kamu güvenliği açısından tehlike oluşturduğu aktarıldı.

Yorumlar (0)