Askerlik yerleri açıklandı: İşte Şubat celp dönemi sınıflandırma sonuçları...

Millî Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, askerlik yerlerinin ilan edildiği duyuruldu. Askerlik yerlerini öğrenmek için haberin altındaki linke tıklayabilirsiniz.

GÜNDEM 01.02.2024, 11:47 02.02.2024, 09:10 Şeyda Gül
Askerlik yerleri açıklandı: İşte Şubat celp dönemi sınıflandırma sonuçları...

Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Şubat/Mart ve Nisan 2024 döneminde silahaltına alınacak yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sınıflandırma sonuçlarının ilan edildiği duyuruldu. Paylaşımda, “Şubat/Mart ve Nisan 2024 döneminde silahaltına alınacak yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sınıflandırma sonuçları açıklanmıştır. Sonuçları e-Devlet ve askerlik şubelerinden öğrenebilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

Sınıflandırma dönemi duyurusu

Seçim ve sınıflandırma sonuçları 01 Şubat 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulduğu bilgisine yer verilen açıklamada, sınıflandırılan yükümlülerin tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacağı kaydedildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Ancak daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dâhil olmak üzere yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edileceklerdir” denildi.

MSB sevk tarihleri ne zaman?

Yükümlülerin sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabileceği kaydedilen açıklamada, yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sevk tarihleri şu şekilde sıralandı;

  • Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1’inci Grup) 08 Şubat 2024
  • Er (2’nci Grup) 07 Mart 2024
  • Er (3’üncü Grup) 18 Nisan 2024

ASKERLİK YERLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar (0)