Antalya merkezli suç örgütüne darbe: 11 gözaltı

"Kafes-32" operasyonlarında, organize suç örgütünün elebaşı İsmail Süner'in de aralarında bulunduğu 11 şüpheli tutuklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını paylaşarak suç örgütünün çökertilmiş olduğunu duyurdu.

GÜNDEM 23.01.2024, 09:48 24.01.2024, 09:34 Buse Önder
Antalya merkezli suç örgütüne darbe: 11 gözaltı

Antalya (Alanya) merkezli Adana ve Kahramanmaraş'ta gerçekleşen eş zamanlı operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Operasyon sonucunda örgüt elebaşı İsmail Süner ve 10 diğer şüpheli gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, operasyonun başarısını vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu: "Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara ve organize suç örgütlerine göz açtırmayacağız"

Esnafı tehdit ediyorlardı

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden operasyonla ilgili detayları paylaştı. Yerlikaya, operasyonun, "Kafes-32" adı altında planlandı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirildiğini duyurdu.

Antalya (Alanya) merkezli olarak Adana ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, örgüt lideri İsmail Süner ve toplamda 11 şüpheli gözaltına alındığını duyuran Yerlikaya, suç örgütünün Antalya genelinde iş yerlerini kurşunlayarak esnafları tehdit ettiği ve para talep ettiği tespit edildiğini belirtti.

Darp ve adam kaçırma suçlarından aranıyorlardı

Yerlikaya, örgüt lideri ve mensuplarının, mağdur şahısların ikametlerine silah zoru ile girip şahısları kaçırdığı, internet bankacılığı üzerinden şahısların hesaplarındaki paraları gasp ettiği ve polise gitmeme konusunda tehditte bulunduğunu belirtti.

Bununla birlikte Bakan Yerlikaya, suç örgütünün, müştekilerin kiralık evlerini ellerinden alarak bu evleri kendilerinin işleteceğini söyleyerek tehdit ettiğini, uyuşturucu ve silah ele geçirilmesi olaylarından sorumlu tuttukları mağdurları grup halinde darp ettikleri ve kaçırdıklarının tespit edildiğini duyurdu.

Zorla senet imzalattılar

Darp ettikleri mağdurları kayıt altına alarak zorla para tahsil edip senet imzalattıklarının belirlendiğini duyuran Bakan Yerlikaya, aynı zamanda suç örgütünün, kalabalık gruplar halinde dolaşarak halk ve esnaf üzerinde baskı kurduğunu belirtti.

Operasyonu gerçekleştiren Kahraman Polisler tebrik eden Yerlikaya, "Hangi büyüklükte olursa olsun, organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Gözaltına alınan şüphelilerin yargılanması bekleniyor.

Yorumlar (0)