Ankara'da sağanak yağış can aldı

Başkent Ankara'daki sağanak yağışta Altındağ'daki Tatlar Deresi'nin taşması neticesinde sel sularına kapılan servis sürücüsünün cesedine arama kurtarma ekipleri tarafından dere kenarında ulaşıldı. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise "Bir yurttaşımız için daha kayıp ihbarında bulunuldu. Arama çalışmalarımız sürüyor." dedi.

GÜNDEM 11.06.2022, 18:46 12.06.2022, 01:34
Ankara'da sağanak yağış can aldı

Öğleden sonra birden bastıran ve şehrin tamamında etkili olan sağanak yağış sebebiyle bazı alt geçitler tamamen suyla doldu. Bazı sokak, bulvar ve caddelerde de trafikte aksamalar meydana geldi.

Sağanak yağışta Altındağ'daki Tatlar Deresi'nin taşması neticesinde sel sularına kapılan servis sürücüsünün cesedine arama kurtarma ekipleri tarafından dere kenarında ulaşıldı. 

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı ise "Bir yurttaşımız için daha kayıp ihbarında bulunuldu. Arama çalışmalarımız sürüyor." dedi.

Şehrin merkezinde sağanağa otobüs durakları ve metro istasyonlarında yakalanan yurttaşlar, dakikalarca yağmurun etkisinin azalmasını bekledi.

Sağanaktan en fazla etkilenen ilçelerden biri de Çankaya oldu. Yağmur suları, Kırkkonaklar'da bulunan vadiyi nehre dönüştürdü.

ABB'den açıklama

ABB (Ankara Büyükşehir Belediyesi) tarafından gerçekleştirilen açıklamada, gök gürültülü sağanak yağışın akşama dek sürmesinin beklendiği bildirildi.

ABB'nin, bütün birimlerinden 3 bin 138 personel ve 1277 araçla teyakkuz durumunda olduğu belirtilen açıklamada, yurttaşlardan yağışın olumsuzluklarına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları istendi. 

Çarpıcı görüntüler oluştu

Şehir genelinde etkisini gösteren yağış sebebiyle yurttaşlar zor anlar yaşadı.

Kararan bulutlar sebebiyle başkent bir süreliğine gece gibi karanlığa gömüldü. Yağışın ardından suların yükselmesiyle birlikte bazı yurttaşlar ayakkabılarını çıkarmak durumunda kaldı.

Atakule ve çevresinde bazı ağaçlar devrilirken, trafikte aksamalar yaşandı. Balgat, Etimesgut, Keçiören ve Dikmen'de de bazı ağaçlar devrildi, park halindeki araçlarda maddi çapta hasar oluştu. 

Emniyet mensuplarının tedbir aldığı caddede ABB personelleri temizlik faaliyeti başlattı.

Zincirleme kaza yaşandı

Genelkurmay Kavşağı'nda bulunan alt geçidin suyla dolmasıyla birlikte yol trafiğe kapatıldı. Kazım Karabekir Caddesi'nin bir kısmında da trafik kesildi.

Mamak'ta su baskını meydana gelen caddede sürüklenen otomobilin altında bir kişi kaldı. Yaralanan yurttaş çevredekilerce kurtarılarak sağlık merkezine kaldırıldı. 

Etimesgut Devlet Mahallesi üzerindeki alt geçitte 14 aracın dahil olduğu zincirleme kaza yaşandı. Taşlar ve molozlar caddelere sürüklendi.











Yorumlar (0)