Ali Yerlikaya duyurdu: Çukur çetesine Kafes-24 operasyonu

Ali Yerlikaya, Antalya'da düzenlenen Kafes-24 Operasyonu kapsamında, “Çukur Çetesi” olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

GÜNDEM 26.12.2023, 10:41 Buse Önder
Ali Yerlikaya duyurdu: Çukur çetesine Kafes-24 operasyonu

Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ve Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyon, Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından "Çukur Çetesi" olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik olarak gerçekleştirildi.

43 şüpheli gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabı üzerinden duyurduğu operasyon kapsamında, örgütün Antalya genelinde işlediği çeşitli suçlar ortaya çıktı. Bu suçlar arasında mali sıkıntısı olan şahıslara faizle para verilmesi, ödeyemeyenler üzerinde baskı kurularak intihara sürüklenmesi, para talebiyle gelen mağdurların başka tefecilere yönlendirilip borçlandırılması, piyasa değerinin üzerinde faizle araç satışı yapılması, mağdurlardan hile, tehdit ve cebir ile alacak tahsili gibi yöntemler bulunuyordu.

Operasyonda örgüt elebaşı Bayram Dinçer dahil olmak üzere 43 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

11 milyar değerindeki malvarlığına el kondu

Operasyon sonucunda, 3 tabanca, 15 av tüfeği, 85 tapu, 680 senet, 380 çek, 18.500 araç satışı sözleşmesi, 800 vekaletname, 80 banka cüzdanı, 60 kredi kartı, 2 kripto para soğuk cüzdan, 80 para transferi içeren ajanda, 66 cep telefonu, 36.000 dolar, 80.000 TL, altın ve pırlanta içeren ziynet eşyası ele geçirildi.

MASAK raporları doğrultusunda Çukur Çetesi'nin bugüne kadar işledikleri suçlardan elde ettiği yaklaşık 11 milyar TL değerindeki malvarlıklarına (banka hesapları, taşınmazlar, lüks araçlar ve 81 şirket) el konuldu.

“Suçluları adalete teslim edeceğiz”

Ali Yerlikaya, gerçekleştirilen başarılı operasyon için Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı, MASAK yetkilileri, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat ve KOM Daire Başkanlığı ile Antalya İl Jandarma Komutanlığı’nı sosyal medya üzerinden tebrik etti.

Yerlikaya, organize suç örgütlerine göz açtırmama kararlılığına vurgu yaptığı açıklamasının sonunda, "Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)