Akşener cephesinden Erdoğan görüşmesine dair ilk açıklama!

Erdoğan-Akşener görüşmesi, İYİ Parti'de rahatsızlık yarattı. Görüşmenin içeriğinin açıklanmasını isteyen İYİ Parti'den bazı isimler, "Akşener, hükümette görev istiyor." iddiasını dillendirdi. Meral Akşener'in özel kalem müdürü Esma Bekar, görüşme teklifini kimden geldiğini açıkladı.

GÜNDEM 08.06.2024, 14:32 Hakan Öksüz
Akşener cephesinden Erdoğan görüşmesine dair ilk açıklama!

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesi, kulisleri hareketlendirdi. İYİ Parti'de rahatsızlığa sebep olan görüşmede Akşener'in, Erdoğan'dan görev talep ettiği ileri sürüldü. 

Akşener'in özel kalem müdürü: "Görüşme talebi Erdoğan'dan geldi"

Meral Akşener iddialar karşısında sessizliğini korurken özel kalem müdürü Esma Bekar'dan açıklama geldi. 

Görüşme davetinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldiğini kaydeden Esma Bekar, "Görüşmede herhangi bir görev teklifi ya da talebi konuşulmadı. Sayın Akşener'in, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşme gibi bir gündemi de yok. İYİ Parti yönetimi, Akşener'i ihraç etmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu ne demişti?

Erdoğan-Akşener görüşmesini yorumlayan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Şaşırmadım ama bu görüşmeyi beklemiyordum da. İçeriğinden haberim yok. CHP lideri ile de görüştü Erdoğan. Dileyen dilediği ile görüşsün. Kurulan senaryolara karşı çıkacağımı ilan etmiştim. Milletin iradesinin bu potada erimesine müsaade etmem. Cumhurbaşkanı yardımcılığı konusunda da bana gelmeyen bir teklifin, kurucu başkanımıza da yapılmayacağı düşüncesindeyim." demişti.

Yorumlar (0)